Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Arsenal-back kjørte 130 km/t over fartsgrensa i rushtida

Likevel slapp han billig unna i retten.

SLIPPER FENGSEL: Arsenal-backen Andre Santos taper retten til å kjøre bil i ett år, men unngår samtidig å måtte sone fengselsstraff etter å ha kjørt mer enn dobbelt så fort som fartsgrensa på vei til trening. Foto: GLYN KIRK / AFP PHOTO / NTB Scanpix
SLIPPER FENGSEL: Arsenal-backen Andre Santos taper retten til å kjøre bil i ett år, men unngår samtidig å måtte sone fengselsstraff etter å ha kjørt mer enn dobbelt så fort som fartsgrensa på vei til trening. Foto: GLYN KIRK / AFP PHOTO / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): 17. august i år var Andre Santos i overkant seint ute for å rekke fram til Arsenal-trening i tide.

Brasilianeren trådde derfor klampen i bånn på sin Maserati i rushtida på motorveiene i Hertfordshire nord for London og raste avgårde i en anslått hastighet på mellom 135 og 145 miles i timen (mellom 217 og 233 km/t).

Det var dobbelt så fort som fartsgrensa på 70 miles i timen (113 km/t). Utrykningspolitiet la seg på hjul, men Santos selv merket ikke at han ble jaktet på.

Ifølge aktor Inder Gohlar stoppet ikke Santos av politiets sirener, og flere biler måtte bråbremse for å unngå å kollidere mens Arsenal-spilleren stadig skiftet fil, skriver The Guardian.

Først noen hundre meter fra treningsanlegget lyktes politiet i å stoppe ham. Han ble så siktet for uaktsom kjøring, og risikerte inntil to års fengsel.

I dag fikk han sin straff da han ble fradømt retten til å kjøre bil i ett år og må samtidig betale en bot og saksomkostninger på til sammen 3600 pund (cirka 33 500 kroner).

- Musikken sto høyt på stereoanlegget og jeg fulgte ikke med. Jeg beklager til politiet og for alle problemene jeg har forårsaket, sier Santos, ifølge The Guardian.

Til sammenlikning blir man i Norge dømt til fengselsstraff dersom man kjører i over 165 kilometer i timen i 100-sone på motorvei klasse A.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media