Arsenal beholder serieledelsen

Fikset tre poeng mot West Ham etter 1-0.

West Ham - Arsenal 1-1 (0-1)

(Dagbladet.no): Arsenal har satt tempoet i Premier League så langt, med noen forrykende kamper. I dagens møte med West Ham var det ikke festfotball, men en vaskeekte arbeidsseier.

West Ham slo Arsenal både hjemme og borte i fjor, i dag fikk ligalederne revansje.

West Ham jobbet hardt, men bortsett fra to uheldige offsidesituasjoner, skapte hjemmelaget bare én virkelig sjanse.

Ljungberg var centimeter ifra da han ble spilt gjennom av Ashton, og den tidligere Arsenal-spilleren ville nok lagt seg etter taklingen fra Mathieu Flamini hvis han ikke møtte gamle lagkamerater.

Ashton var ikke offside da han løp gjennom noen minutter senere, men linjemannen var for raskt oppe med flagget, og fratok Hammers en god sjanse.

Istedet var det gjestene som kom.

Duell

Adebayor og Hleb kombinerte fint på høyrekanten før Hleb la perfekt inn til Robin van Persie. Nederlenderen er mer kjent for fine langskudd og gode finter, men vant hodeduellen i feltet, og stanget inn ledelse til gjestene.

AVGJORDE: Robin Van Persie avgjorde kampen for Arsenal med sitt mål etter 12 minutter. West Ham klarte aldri å svare. Foto: SCANPIX
AVGJORDE: Robin Van Persie avgjorde kampen for Arsenal med sitt mål etter 12 minutter. West Ham klarte aldri å svare. Foto: SCANPIX Vis mer

Lee Bowyer hadde allerede fått et gult kort som like gjerne kunne vært rødt for en fryktelig takling bakfra på Flamini, da Mark Noble kom skliende inn på Alexander Hleb.

Den høye taklinga tok med seg det som var av hviterusseren, som måtte bære ut på båre, og byttes med Emmanuel Eboue.

Også han kunne fort fått mer enn det gule kortet, men slapp unna.

Det var i det hele tatt flere tøffe dueller enn store sjanser, og etter fem minutter tilleggstid, blåste dommeren av omgangen.

I stanga

Andre omgang startet som den første avsluttet. Først måtte Scott Parker trekke seg i pausen med en skade, før Anton Ferdinand måtte erstattes av Danny Gabbidon bare to minutter ut i omgangen.

Van Persie banket ballen i stanga etter 54 minutter. Med høyrefoten banket han ballen i treverket fra sekstenmeteren, Emmanuel Eboue, som spilte nederlenderen gjennom, klarte ikke å komme på returen.

Dean Ashton fikk en kjempesjanse bare to minutter senere. Lee Bowyer la vakkert inn fra høyre, og den store spissen burde enkelt satt ballen til side for keeper med hodet. Dessverre for hjemmelaget, gikk avslutningen hjelpeløst rett på en takknemlig Arsenal-keeper.

West Ham hadde mer av ballen og sjansene i denne fasen. Ljungberg trodde et halvt sekund at han hadde scoret sitt første mål for West Ham, men ble avvinket for en hårfin offside som trolig var feildømt.

Dommerene snakket denne uka om at angripende lag i ennå større grad skal få fordelen av avgjørelser. Linjemannen på Upton Park hadde tydeligvis ikke fått den eposten.

Ashton knuste Senderos i hver eneste hodeduell, men West Ham klarte sjelden å få farligheter ut av det gode oppspillpunktet.

Stor sjanse

I stedet holdt Adebayor på å score sitt sjette mål på tre seriekamper etter en drøy time, men alene med keeper Green klarte ikke togoleseren å avgjøre. Green var raskt nede med en enhåndsredning og bevarte hjemmelagets håp om poeng.

Green måtte være på vakt igjen etter 72 minutter, da Clichy kom seg gjennom, og fyrte av med høyrebeinet. Men igjen var keeperen nede og reddet.

West Ham klarte ikke å legge noe avgjørende press på lederlaget, og Arsenal kan glede seg til nok en uke på tabelltoppen.

SPILTE MOT GAMLELAGET: Fredrik Ljungberg trodde på et tidspunkt at han hadde scoret. Desverre for svensken blåste dommeren for offside.