Arsenal ble historisk

Arsenal ble historisk i tirsdagens kamp mot Manchester City. Bare ett engelsk lag har tidligere klart å score mål i 44 kamper på rad.

Det er kun tirsdagens motstander, Manchester City, som har klart å score mål i så mange kamper på rad tidligere. Det gjorde de i perioden 3. oktober 1936 til 9. oktober 1937. Arsenal har nå scoret mål i hver eneste kamp siden 19. mai i fjor.

Det var Sylvain Wiltord og Thierry Henry som scoret de historiske målene til Arsenal i tirsdagens kamp. Seieren over Manchester City førte også klubben til topps i den engelske eliteserien, riktignok med én kamp mer spilt enn de andre lagene i toppen.

Fransk aften

Manchester Citys Peter Schmeichel var sjanseløs da en selvsikker Sylvain Wiltord kom alene med keeperen etter 26 minutter. Den franske fotballstjernen oser av selvtillit om dagen, etter å ha scoret fem mål denne sesongen.

En annen franskmann, Nicolas Anelka, sørget imidlertid for spenning i kampen bare noen minutter senere da han headet ballen i mål. Anelka forlot Arsenal som 19-åring til fordel for Real Madrid, men returnerte senere til engelsk fotball. Etter et opphold i Liverpool er han nå blant favorittene til Kevin Keegan i Manchester City.

Heldigvis for Arsenal ble det med det ene målet til franskmannen.

I stedet for flere Sunderland-mål, tok Arsenal over kontrollen. Tre minutter før pause sørget Thierry Henry for 2-1-ledelse til hjemmelaget, og kveldens tredje «franske» mål. Forarbeidet var det selvfølgelig Sylvain Wiltord som sto for.

Kunne blitt mer

Hjemmepublikummet fikk ikke like mye å juble for i minuttene etter hvilen.

Først da Thierry Henry kom alene med Peter Smeichel etter 70 minutter økte stemningen på Highbury. Franskmannen skuffet ikke publikum og dundret ballen i mål. Men til tross for at TV-bildene viste at han var onside, valgte linjedommeren å vinke med flagget. Det likte Henry, som allerede hadde feiret kveldens andre scoring, svært dårlig.

Manchester City hadde ikke mer å by på, og Arsenal dominerte den siste halvdelen av andreomgangen uten å skape det helt store. Situasjonen for gjestene ble ikke bedre da Ali Benarbia ble utvist seks minutter før slutt.

Seieren sikret manager Arshne Wenger og «The Gunners» ett poengs forsprang på Tottenham, som skal møte Fulham på bortebane onsdag.

(NTB)