Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Arsenal ble smågutter mot City

Og nå venter byrival United i semifinalen.

ETTERLENGTET SCORING: Carlos Tevez hadde ikke scoret ligacupkampen mot Scunthorpe 14. oktober. I kveld sto han for ett av Citys tre perlemål mot Arsenal. Foto: REUTERS/Phil Noble
ETTERLENGTET SCORING: Carlos Tevez hadde ikke scoret ligacupkampen mot Scunthorpe 14. oktober. I kveld sto han for ett av Citys tre perlemål mot Arsenal. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer

||| Manchester City - Arsenal 3-0

(Dagbladet): På papiret var det menn mot gutter da et toppet Manchester City-lag tok imot Arsene Wengers ungdomsarmé i ligacupens kvartfinale i kveld.

Det viste seg etter hvert at det var menn mot gutter ute på matta også.

Etter å ha holdt stand mot overmakten en drøy omgang løsnet det til slutt for de lyseblå, som har virket vaksinerte mot å vinne fotballkamper de siste ukene.

Amper Wenger

Og det var tydeligvis en bitter pille å svelge for Wenger - som ikke takket kollega Mark Hughes for kampen etterpå. City-manageren svarte med å vinke sarkastisk ned tunnelen.

- Jeg så om han var der, men han var allerede på vei ned tunnelen. Jeg ble litt overrasket. Du må være raus når du vinner og raus når du taper. Kanskje Arsene ikke var så raus. Men du kan forstå — kanskje han ikke er vant til å tape kamper, han er vant til å vinne. Og når han da taper, vet han noen ganger ikke hvordan han skal oppføre seg, sier Hughes.

Svaret fra Wenger var slik:

- Jeg har ikke noe å si. Jeg står fritt til å ta hvem jeg vil i hånda.

Hughes lar nok uansett ikke det manglende håndtrykket fra Wenger ødelegge nattesøvnen,for etter en overbevisende 3-0-seier venter nå byrival Manchester United semifinalen. De to kampene har alle forutsetninger for å bli et virkelig bikkjeslagsmål.

Perlemål

Sju uavgjorte på rad i ligaen har ført til murring på City of Manchester Stadium, men i kveld går fansen hjem med brede glis om munnen etter å ha sett laget sitt score tre mål av høy, høy kvalitet.

Først ut var Carlos Tevez.

Argentineren, som kostet klubben 250 millioner kroner før sesongen har slitt med å finne nettmaskene så langt. Men skaffet seg trolig en god porsjon selvtillit da han banket City i ledelsen på utsøkt vis fire minutter etter pause.

Tevez gjorde omtrent alt på egenhånd, da han først stjal ballen fra Tomá? Rosický ute ved sidelinja. Så dro han seg innover i banen, ventet ut taklingen fra Alex Song, og dunket ballen i nettet via tverliggeren.

Shaun Wright-Phillips var en konstant hodepine for Armand Traore i kveld, og den lynraske kanten trygget ledelsen for City etter 69 minutter.

Etter å ha løpt med ballen i 30-40 meter skjøt han med strak vrist fra skrå vinkel, 15-16 meter fra mål. Ballen føk som et prosjektil opp i krysset - og det målet så ut til å frata de unge Arsenal-gutta siste rest av håp.

Uten pokal siden 1976

Innbytter Vladimor Weiss sørget for at Wenger & co må dra hjem til London med småstygge sifre i bagen. Ett minutt før full tid bredsiden han ballen i mål via tverliggeren, men det er Craig Bellamy som skal ha mesteparten av æren for målet etter sin strålende forarbeid langs venstresida, der han dro seg forbi både to og tre Arsenal-spillere.

Arsenal stilte som vanlig i ligacupen med et svært ungt lag, der 11 av spillerne i troppen var under 20 år. Og kanskje var det å forvente for mye om man trodde de skulle revansjere førstelagets 2-4-tap på samme bane tidligere i høst.

I hvert fall når City stilte et toppet lag, for Mark Hughes vet selvsagt at ligacupen er en gyllen mulighet til å hente hjem klubbens første trofé siden 1976.

Slikt kan være med på å blidgjøre eierne om Premier League-sesongen ikke skulle ende så godt som fansen håper. For Arsenal er ikke trofetørken like ille, men også Wenger vet at han må bringe en pokal hjem til Emirates med det aller første.

Nå må han sette sin lit til at det blir i ligaen, FA-cupen eller Champions League i stedet.

HISSIG STEMNING: Mark Hughes og Arsene Wenger var i tottene på hverandre underveis i oppgjøret. Og da sluttsignalet lød marsjerte Arsenal-manageren rett i garderoben - og fikk sarkastisk vinking fra Hughes som svar. Foto: AP Photo/Jon Super
HISSIG STEMNING: Mark Hughes og Arsene Wenger var i tottene på hverandre underveis i oppgjøret. Og da sluttsignalet lød marsjerte Arsenal-manageren rett i garderoben - og fikk sarkastisk vinking fra Hughes som svar. Foto: AP Photo/Jon Super Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media