-  Arsenal blir artig

Øyvind Storflor hadde alt og skulle vært skikkelig god i allerede 1999. Det betyr at Rosenborg har ventet i fem år på det gjennombruddet som kom i Aten tirsdag kveld.

ATEN/VÆRNES (Dagbladet): For fem år siden snakket Nils Arne Eggen varmt og lenge om den nye, fotrappe kantspilleren i RBK-trøya. Men han brukte ham omtrent ikke, han valgte go'lagets kontinuitet. Storflor ble et offer for Rosenborgs suksess.

Fordi han bare var talentfullt god - ikke rutinert og samkjørt.

-  Det er vanskelig å si hvorfor det tok så lang tid, sier Øyvind Storflor til Dagbladet.

Viktig samtale

Beskjedenhet har alltid vært en dyd for RBKs menn. Men det er ikke så vanskelig å forklare tilfellet Storflor - han havnet nemlig i Moss. Og da han returnerte til Lerkendal før 2003-sesongen, var han i hvert fall ikke blitt bedre.

-  Øyvind ble endelig konfirmert med kampen tirsdag kveld, sier Ola By Rise.

-  Han fikk sitt internasjonale gjennombrudd - det er bare å slå videoen i bordet. Og det fordi han tok vare på den sjansen han fikk.

Øyvind Storflor vet hva han kan. Det fikk han også beskjed om av RBK-trenerne da han var på medarbeidersamtale i høst. For Rosenborgs fem spillerkjøp fikk mange av spillerne til å begynne å tvile på sin egen framtid i klubben. Og Storflor var en av dem.

-  De fortalte meg at det skulle være en fair kamp om plassene, sier han til Dagbladet. -  At navn aldri skulle gå foran prestasjoner, og at det man viste på trening ville bli avgjørende for laguttak. Og etter å ha følt meg pigg noen uker og vært god på treningene, ble jeg altså tatt ut mot Panathinaikos.

Øyvind Storflor vet hva som skjedde tirsdag kveld. Ingen trenger å fortelle ham at det var gjennombruddet han har ventet på.

Frykter ikke Arsenal

Men han tenker ikke lenger enn at han vil vinne serien med Rosenborg og gjøre en god kamp mot Arsenal om 14 dager.

-  Landslaget skal jeg si it'no om, ler han. -  Det er ikke aktuelt. Men snart er det Arsenal, og det blir artig om vi tar med oss det spillet vi viste mot Panathinaikos.

-  Vi så nemlig Arsenal- PSV Eindhoven på hotellet etter kampen, og også de - sjøl om det er et av verdens beste lag - er ikke alltid på topp de heller.

Ola By Rise går langt i å love Storflor en fast plass i høstens RBK-lag. Og grunnen er enkel - Storflor er storflott på venstrekanten. Han har fart, dribleegenskaper én mot én, kan gå begge veier og har en bra avslutningsfot.

By Rise tenker nytt

Hvilket betyr at ventetida på fem år har vært verd det.

-  Ja, vi har ventet i fem år på at han skulle vise seg så god som han var mot Panathinaikos, sier By Rise. -  Det har ikke vært lett - man må jo alltid vurdere de etablerte opp mot de unge. Men vi skal videre nå.

-  Jeg ser at verden må videre.

For By Rise, som har levd med kritikk siden han tok over etter Hareide, blir den også enklere.

-  Det blir lettere å ta nye avgjørelser etter det Øyvind leverte mot Panathinaikos, sier By Rise.

STOR STORFLOR: Øyvind Storflor fikk sitt internasjonale gjennombrudd i Aten. - Øyvind ble konfirmert tirsdag kveld. Det er bare å slå videoen i bordet, sier Ola By Rise.