Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Arsenal bombarderte Myhre

Kjørte over stakkars Charlton.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Arsenal-Charlton 3-0.

Thomas Myhre reddet alene ett poeng da Charlton holdt Liverpool til 0-0 på Anfield for to uker siden. Mot Arsenal i dag kunne han ikke lenger kamuflere klasseforskjellen på lagene.

Kjempetabber

Charlton hadde statistikken mot seg, og hadde bare vunnet en av de 11 siste oppgjørene på Highbury. De virket preget av det allerede fra avspark.

Aller verst var Charlton-forsvarerne, som så ut som de kom direkte fra nachspiel.

• 3. min: Chris Perry roter utilgivelig, og Adebayor snapper ballen på 10 meter. En god Thomas Myhre forhindrer scoring.

• 5. min: Jonathan Spector vil ikke være noe dårligere enn sine stopperkollegaer, og er helt upresset i det han skal spille tilbake til Thomas Myhre. Men Spector sklir, og Adebayor reagerer lynkjapt. Charlton-backen kjemper seg imidlertid tilbake og får satt inn en takling i siste sekund.

• 13. min: Spector roter bort ballen til Hleb på Arsenals banehalvdel, og Arsenal kontrer slik Arsenal gjør på sitt beste. Henry parkerer Luke Young og slår ballen i 45 graders vinkel til Pires, som får en enkel jobb med å overliste Thomas Myhre.

KLASSEFORSKJELL: Arsenal fikk det enkelt mot Charlton på Highbury. Her har Aleksandr Hleb satt inn 3-0 bak Thomas Myhre. Foto: REUTERS
KLASSEFORSKJELL: Arsenal fikk det enkelt mot Charlton på Highbury. Her har Aleksandr Hleb satt inn 3-0 bak Thomas Myhre. Foto: REUTERS Vis mer

• 32. min: Hermann Hreidarsson forsøker å leke Ronaldinho. Det gjør han selvsagt med svært begrenset hell, noe Adebayor har skjønt for lengst. Han stjeler ballen og plasserer den bak Thomas Myhre.

Dermed ledet Arsenal 2-0 til pause, og sjeldent har vel noe lag ledet mer fortjent.

Droppet kjeften

Overkjørselen fortsatte etter hvilen. Bare fire minutter var spilt da Arsenal fikk både en og to returer av sine venner i Charlton-forsvaret, før Aleksands Hleb scoret på det tredje forsøket.

Thomas Myhre er vanligvis ikke av typen som ser gjennom fingerne på slett forsvarsspill, men selv ikke han så lenger vitsen med å skjelle ut rundingsbøyene han hadde foran seg.

Ikke at han trengte å gjøre det heller - de hadde det trolig vondt nok fra før.

Heldigvis for Charlton skrudde Arsenal ned tempoet etter den tredje scoringen, og unngikk dermed å tape med enda styggere sifre enn sist sesong, da Arsenal vant 4-0.

Funnet seg sjøl

image: Arsenal bombarderte Myhre

Til slutt ble publikum vel så opptatt av å hylle Thierry Henry, som selvsagt var blant banens dominerende spillere, selv om han for en gangs skyld gikk målløs av banen.

Med Henry i spissen har Arsenal funnet seg selv de siste ukene. Nå framstår de slik vi kjenner dem fra glansdagene: Lettbeinte, tekniske og med en voldsom gjennombruddshissighet. Skuddstatistikken 16-2 forteller at de ikke bare var tabbene som felte Charlton i dag, og nå har Arsenal festet grepet om den uhyre viktige fjerdeplassen.

Charlton bør på sin side konsentrere seg om å forhindre å avslutte sesongen på samme måte som i fjor - da de ikke vant en eneste av de ni siste kampene.

• Din mening: Kommer Arsenal til å ta den viktige fjerdeplassen?

SJANSELØS: Det ble en vond dag for Thomas Myhre, som fikk liten eller ingen hjelp av forsvarerne sine.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!