Arsenal bøtelagt for tvilsom overgang

Da Calum Chambers ble hentet.

FÅR STRAFF: Arsene Wengers Arsenal straffes for å ha brutt agentreglementet. Foto: Reuters / Dylan Martinez / NTB Scanpix
FÅR STRAFF: Arsene Wengers Arsenal straffes for å ha brutt agentreglementet. Foto: Reuters / Dylan Martinez / NTB ScanpixVis mer

Arsenal ble mandag bøtelagt for å ha brutt agentreglementet da klubben signerte forsvarsspilleren Calum Chambers fra Southampton i juli 2014.

Boten er på 50.000 pund, tilsvarende 768.000 norske kroner.

Det engelske fotballforbundet (FA) opplyser at agentene Alan Middleton og Philip Ercolano manglet henholdsvis autorisasjon og lisens til å fungere som agenter.

- Alan Middleton har mottatt en advarsel med hensyn til hans framtidige opptreden. Han er straffet for brudd på FAs agentreglement, skriver forbundet.

Middleton ilegges en bot på 30.000 pund (284.000 kroner) og straffes i tillegg med en betinget suspensjon på tre måneder.

Arsenal-ledelsen hevder på sin side at den trodde de to agentene hadde papirene i orden.

- Vi har handlet i god tro gjennom hele denne handelen, og vi hadde ingen grunn til å tro at spillerens representant manglet autorisasjon til å være involvert i forhandlingene, skriver den engelske fotballstorheten i en uttalelse.

- Vi har skjerpet våre egne rutiner for å unngå at det samme skjer igjen, heter det videre.

Arsenal møter Sheffield Wednesday i ligacupen tirsdag.

(NTB)

SAKENS KJERNE: Calum Chambers' overgang fra Southampton til Arsenal gir sistnevnte klubb trøbbel. Foto: NTB Scanpix
SAKENS KJERNE: Calum Chambers' overgang fra Southampton til Arsenal gir sistnevnte klubb trøbbel. Foto: NTB Scanpix Vis mer