Arsenal-bragd til ingen nytte

Vant 2-0, men tapte på bortemål mot Bayern.

(Dagbladet): Bayern München - Arsenal 0-2, sammenlagt 3-3. Bayern videre med flere bortemål.

Arsenal klarte en sterk borteseier på Allianz Arena i kveld. 2-0 borte mot en av sesongens favoritter til å vinne Champions League var et sterkt resultat, men det hjelper dem ikke.

Bayern går videre på flere bortemål etter at de vant 3-1 i London for tre uker siden.

- Det er ikke lett å komme hit og vinne 2-0, så det er mye positivt å ta med seg fra det resultatet. Men vi er skuffet over å være ute av turneringen, sier Aaron Ramsey til Viasat 4.

Skuffet Wenger Også manager Arsene Wenger var meget skuffet etter kampen i kveld. Det er surt å ryke ut etter å ha vært så nære og oppnådd et så godt resultat.

- Jeg er veldig skuffet over at vi ikke fikk det tredje målet, for jeg synes det var muligheter til å score ett til, sier Wenger.

Franskmannen peker naturlig nok på hjemmekampen som grunnen til at Arsenal nå er ute.

3-3 SAMMENLAGT: Rett før slut nikket Laurent Koscielny inn 2-0 for Arsenal på Allianz Arena. Men det holder ikke, Bayern går til kvartfinalen på bortemålsregelen. Foto: CHRISTOF STACHE, AFP / NTB SCANPIX
3-3 SAMMENLAGT: Rett før slut nikket Laurent Koscielny inn 2-0 for Arsenal på Allianz Arena. Men det holder ikke, Bayern går til kvartfinalen på bortemålsregelen. Foto: CHRISTOF STACHE, AFP / NTB SCANPIX Vis mer

- Det kreves 180 minutter å avgjøre, og i de første 90 var vi ikke på vårt beste. Vi hadde en plan som vi fulgte i kveld. I det minste viste vi at vi har kvaliteten som skal til for å være her, sier Wenger.

Bayern München ser kveldens resultat som en nyttig lærepenge.

- Vi må se med veldig kritisk blikk på denne kampen. Det tidlige målet til Arsenal var selvsagt akkurat hva de var ute etter. Vi hadde de beste sjansene i kampen, men manglet presise avslutninger og var ikke så rolige som vi vanligvis er, sier trener Jupp Heynckes ifølge Uefa.com.

- Champions League er en tøff turnering når du ikke er 100 prosent fokusert. Vi klarte rett og slett ikke å score mål. Vi må forbedre oss, det er ganske klart, sier kaptein Philipp Lahm.

Tidlig håp Mens Barcelonas snuoperasjon i går var vanskelig å tro på før kampen, var Arsenals oppgave i dag tilsynelatende umulig.

Men det som så bekmørkt ut før avspark, lysnet betraktelig før det var gått tre minutter. Arsenal rullet elegant opp fra venstre mot høyre, og Theo Walcott la hardt inn foran mål.

Keeper Manuel Neuer var utspilt, og det eneste som kunne hindret Olivier Giroud i scoring fra to meters hold, var om han hadde truffet enda mer under ballen. Men ballen gikk så vidt under tverrliggeren, og Arsenal hadde fått en perfekt start.

Bayern styrte Men samtidig var det kanskje vekkeren Bayern trengte for å huske at oppgjøret ikke ble helt endelig avgjort i London for tre uker siden.

DRØMMESTART: Olivier Giroud setter inn 0-1 etter to minutter og femti sekunder.  Foto: CHRISTOF STACHE, AFP / NTB SCANPIX
DRØMMESTART: Olivier Giroud setter inn 0-1 etter to minutter og femti sekunder. Foto: CHRISTOF STACHE, AFP / NTB SCANPIX Vis mer

Det tyske storlaget kontrollerte spillet uten å skape mange store sjanser, mens Arsenal var upresise og misbrukte de fleste sjansene de hadde til å bygge opp nye angrep av samme klasse som det første.

Arjen Robben kunne punktert kampen midt i andre omgang da han hadde fri vei mot målet, men han ble forstyrret nok til å skyte ganske rett på Lukasz Fabianski i Arsenal-målet.

Arsenal-innbytter Gervinho kunne økt spenningen ytterligere like etterpå, da han kastet seg fram og pirket ballen forbi Manuel Neuer, men også forbi målet.

Nervøs avslutning Med under ti minutter igjen på klokka hadde Thomas Müller muligheten, men også han skjøt for tett på Fabianski, som reddet.

I kampens 86. minutt kom imidlertid Arsenals andre for kvelden. Laurent Koscielny nikket inn en corner, og nå fikk Arsenal det travelt. Koscielny og en eller to andre spillere kastet seg inn i målet der Neuer lå og klamret seg til ballen han nettopp hadde sluppet inn.

Et par Bayern-spillere kastet seg inn i mølja for å beskytte keeperen sin. Det endte med et gult kort til Koscielny, som vel var førstemann inn i målet.

Det ble dermed noen nervøse minutter for hjemmepublikum, men Bayern tettet igjen og sikret avansementet.

Det betyr at det ikke er noen engelske lag i potten når kvartfinalene trekkes på fredag. Der er det tre spanske, to tyske, ett italiensk, ett fransk og ett tyrkisk lag.

BASKETAK: Spillerne sloss om ballen etter 2-0-målet til Arsenal fem minutter før slutt. Målscorer Koscielny fikk gult kort. Foto: ODD ANDERSEN, AFP / NTB SCANPIX
BASKETAK: Spillerne sloss om ballen etter 2-0-målet til Arsenal fem minutter før slutt. Målscorer Koscielny fikk gult kort. Foto: ODD ANDERSEN, AFP / NTB SCANPIX Vis mer