STOLPE INN: Didier Drogba ser ballen snike seg inn via stolperoten. Målvakt Fabianski og Sebastien Squillaci kan ingenting gjøre.Foto: SCANPIX/AFP/IAN KINGTON
STOLPE INN: Didier Drogba ser ballen snike seg inn via stolperoten. Målvakt Fabianski og Sebastien Squillaci kan ingenting gjøre.Foto: SCANPIX/AFP/IAN KINGTONVis mer

Arsenal-dødaren slo til igjen

Drogba med sitt mål nummer 13 på 13 kamper mot London-rivalen.

||| (Dagbladet): Chelsea - Arsenal 2-0.

Arsenal-manager Arsene Wenger må banne stille for seg selv hver gang han ser Didier Drogba i Chelseas lagoppstilling foran et London-derby mellom de to lagene.

I dag scoret ivorianeren ifølge Opta sitt 13. mål på 13 kamper mot Arsenal, og bidro sterkt til at Chelsea reiste seg etter tapet for Manchester City sist.

- Jeg vet ikke hvorfor det er sånn, kanskje det bare er det at jeg er på rett sted til rett tid, sier en ydmyk Drogba til Sky Sports etter kampen.

Strålende avslutning
Fem minutter før pause var spissen på plass.

Ashley Cole ble spilt vakkert fri på venstrekanten, og var rask med å se etter Didier Drogba inne i feltet. Cole slo hardt og lavt inn, og med Sebastien Squillaci i ryggen fikk Drogba avlevert en merkelig skråstrek strålende avslutning med innsiden og hælen av foten.

Lukasz Fabianski rakk ikke å reagere, og ballen smalt via stolpen og inn.

- Jeg tror jeg scoret et sånt i Champions League en gang, men dette var enda bedre fordi det var et viktigere mål, mener Drogba.

Klassefrispark
Fram til dette hadde kampen vært jevn, og etter pause overtok faktisk Arsenal initiativet i kampen.

Flere gode headinger av Marouane Chamakh kunne endt i utlikning, men bortelaget klarte aldri å omsette spillemessig overtak i de virkelig store sjansene.

I stedet drepte Chelsea kampen med noen få minutter igjen på spilleklokka.

Arsenal lagde frispark like utenfor sekstenmeteren, og alle ventet på at Didier Drogba skulle sende et signaturskudd inn til sin andre nettkjenning.

Men da tok midtstopper Alex fart, fant hullet mellom Andrej Arsjavin og Marouane Chamakh i muren, og fyrte av en rakett som dundret inn i det høyre krysset.

Tre sterke poeng til Chelsea, som med det befester sin posisjon på toppen av Premier League-tabellen, fire poeng foran Manchester City.