Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Arsenal drar nytte av konkurrentenes første samtidige kollaps på 15 år

Ny overraskende runde i Premier League.

TAPTE: Manchester City, Liverpool, Manchester United og Everton tapte alle sine kamper denne runden. Foto: Scanpix
TAPTE: Manchester City, Liverpool, Manchester United og Everton tapte alle sine kamper denne runden. Foto: Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Første halvdel av inneværende Premier League-sesong omtales som en av de sprøeste noen sinne. Leicester, som berget plassen med en nærmest mirakuløs snuoperasjon i vår, topper tabellen til jul.

I helga skjedde det også noe annet som ikke har vært tilfelle på 15 år, ifølge statistikkbyrået Infostrada: Både Manchester United, Liverpool, Manchester City og Everton tapte i samme serierunde.

Det kan gjerne være tilfeldig, men det er liten tvil om at flere av toppklubbene sliter tungt om dagen. Chelsea kaver helt nede på en 15. plass og har allerede sparket José Mourinho, mens Liverpool har erstattet Brendan Rodgers med Jurgen Klopp uten merkbar suksess og Manchester City har ikke vunnet noen av sine fem siste bortekamper.

Selvsikre Arsenal-stjerner Men der de andre storlagene feiler uke etter uke, ser Arsenal bare sterkere og sterkere ut. Selv med skader på nøkkelspillere som Alexis Sanchéz, Santi Cazorla, Francis Coquelin og Jack Wilshere slo de City i går kveld.

TAPTE: Liverpool ble slått 3-0 av Watford. Det likte kaptein Jordan Henderson dårlig. Foto: Scanpix
TAPTE: Liverpool ble slått 3-0 av Watford. Det likte kaptein Jordan Henderson dårlig. Foto: Scanpix Vis mer

Etter kampen uttalte også mannen som bare er fem målgivende pasninger (har 15 totalt) bak sesongrekorden til Thierry Henry (20), Mesut Özil, at «The Gunners»-gutta kan ta ligatittelen for første gang siden 2004.

- Vi tror på oss selv. Vi kjenner vår kvalitet. Vi skal gjøre vårt beste og slåss om tittelen, sa tyskeren i et intervju vist på TV 2 etter kampen.

- Ser trygge ut Samtidig trekker ekspertene frem Arsenals 2-1-seier over City som en mulig nøkkel i kampen om 1. plassen. Grunnen er at få tror at nåværende ligaleder Leicester vil holde helt inn.

- Arsenal ser trygge ut i det defensive spillet. Samtidig krydrer de med et vakkert angrepsspill. Det er noe mer komplett over Arsenal enn det har vært tidligere, mener TV 2-ekspert Petter Myhre.

HERJER: Poengkongen Riyad Mahrez fortsetter å herje sammen med lagkameratene i Leicester. I helga slo Premier League-lederen Everton. Foto. Scanpix
HERJER: Poengkongen Riyad Mahrez fortsetter å herje sammen med lagkameratene i Leicester. I helga slo Premier League-lederen Everton. Foto. Scanpix Vis mer

Fra 26. desember til 02. januar spilles serierunde nummer 18, 19 og 20. Vinner Arsenal oppgjørene sine mot formsvake Southampton (b), nyopprykka Bournemouth (h) og ustabile Newcastle (h), vil det være vanskelig å ikke se konturene av noe stort i den røde delen av nord-London.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media