Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Arsenal-eier hevder Wenger hemmer klubben

Usmanov krever nye spillere i alle posisjoner på banen.

PRINSIPPFAST: Arsenal er inne i en dårlig periode, og Arséne Wenger blir kritisert av både en av klubbens eiere, og en profilert Arsenal-supporter. Her gestikulerer han under helgens kamp mot Manchester United. FOTO: EPA/ANDY RAIN.
PRINSIPPFAST: Arsenal er inne i en dårlig periode, og Arséne Wenger blir kritisert av både en av klubbens eiere, og en profilert Arsenal-supporter. Her gestikulerer han under helgens kamp mot Manchester United. FOTO: EPA/ANDY RAIN. Vis mer

(Dagbladet): 18 år har gått siden da ukjente Arséne Wenger overtok Arsenal i 1996. Ti år har gått siden sist Arsenal vant Premier League. 32 år har gått siden Arsenal har hatt en svakere ligastart.

CNBC
har snakket med Alisher Usmanov, den Usbekistan-fødte russiske milliardæren som eier 30 prosent av klubben. Han stiller åpent spørsmålstegn ved Wengers transferpolitikk.

- Jeg liker Wengers prinsipper, men disse prinsippene kan bli sett på som restriksjoner. Restriksjoner skaper tapte muligheter, sa Usmanov.

- Har penger Usmanov ønsker å bli hovedeier i Arsenal, og er kjent for å komme med slike utspill i et forsøk på å få fansens støtte. I 2007 uttalte han at han ville eie klubben, og i fjor ville han ha Rooney til klubben.

Selv om Arséne Wenger etterhvert har gitt etter og brukt penger på eksempelvis Mesut Özil og Alexis Sanchez, mener Usmanov han bør gå mye lengre.

- Min åpne og ærlige mening, er at vi må styrke laget i alle posisjoner for å kunne kjempe i toppen både i Premier League og ute i Europa. Om Wenger har penger eller ikke? Offisielt fins det penger i klubben, sa Usmanov.

TV 2s Premier League-ekspert Øyvind Alsaker, er til en viss grad enig med Russlands ifølge Forbes rikeste mann.

- De har jo nesten ingen dekning i forsvar. I tillegg til det, syns jeg de har slått seg til ro med spillere som ikke er gode nok i enkelte lagdeler. Welbeck og Szczesny er gode spillere, men hvorfor skal ikke Arsenal ha en spiss på Agüero-nivå eller en keeper som De Gea, sier Øyvind Alsaker til Dagbladet.

Kommer ikke til å endre seg Arsenal har nå spilt tre kamper på rad uten seier i alle turneringer, til tross for å ha vært det førende laget i samtlige av disse.

KREVER PENGEBRUK: Arsenals russiske deleier Alisher Usmanov maner nok en gang til mer pengebruk i Arsenal. Foto: REUTERS/Sergei Karpukhin.
KREVER PENGEBRUK: Arsenals russiske deleier Alisher Usmanov maner nok en gang til mer pengebruk i Arsenal. Foto: REUTERS/Sergei Karpukhin. Vis mer

Mot Anderlecht ledet de 3-0 og ga vekk seieren. Mot Swansea ledet de 1-0 og endte med tap. Mot Manchester United dominerte de tidvis totalt, men donerte vekk tre poeng til gjestene.

- Wenger er sjokkerende naiv rent taktisk. Mitt største problem med ham, er at han var briljant i åtte år, og dermed har kjøpt seg utrolig lang tid til å kunne prestere middels, sa Arsenal-supporter Piers Morgan til Daily Mail. 

Ifølge Alsaker er dette noe som aldri kommer til å forandre seg så lenge Wenger er manager i klubben.

- Det er den pakka du får med ham. Han er en fotballromantiker, og Arsenal var en fryd for øyet offensivt mot United. Men motstanderne vet at på et eller annet tidspunkt kommer de til å tømme seg offensivt, og måten United får 2-0 på er litt symptomatisk for Wenger, sier Alsaker. 

Wenger bestemmer selv Kombinasjonen av økonomisk gjerrighet og taktisk naivitet er noe man må leve med dersom man skal ha Arséne Wenger som trener, ifølge Alsaker.

Piers Morgan er blant de som mener denne kombinasjonen ikke kommer til å gi Arsenal troféene de så sårt ønsker.

- Når skal Arsenal-fansen våkne opp, lukte på cappuccinoen og si «nok er nok, Arsene, du var fantastisk, tusen takk, men vi trenger en forandring»?, sa Morgan.

Dersom franskmannen tar sin lange frakk med seg og forlater London, tror Alsaker det er en beslutning han tar selv.

- Jeg tror ikke på noen sånn uverdig sparking av ham. Jeg ser to muligheter for at han forlater Arsenal. Enten innser han selv at han har nådd så langt han greier med klubben, eller så blir han påtvunget et eller annet fra ledelsen som gjør at han får nok, sier Alsaker.

I mai i år signerte Arséne Wenger på en ny treårskontrakt, der han ble lovet en milliard til spillerkjøp. Selv om sesongstarten har vært svak, tyder det meste på at franskmannen vil fortsette i overskuelig fremtid.

Onsdagens Champions League-motstandere er i en lignende situasjon. Til tross for en elendig sesongstart, har Dortmund fredet Jürgen Klopp, og sagt at han ikke forlater klubben med mindre han ønsker det selv.

TROR IKKE PÅ SPARKING: TV 2s Premier League-ekspert Øyvind Alsaker tror Wenger blir i klubben så lenge han selv vil. Foto: Heiko Junge/NTB SCANPIX.
TROR IKKE PÅ SPARKING: TV 2s Premier League-ekspert Øyvind Alsaker tror Wenger blir i klubben så lenge han selv vil. Foto: Heiko Junge/NTB SCANPIX. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling