Arsenal er i ferd med å rote bort tredjeplassen

Norwich kontret inn ett poeng i vill fotballkamp.

LEVERTE IGJEN: Robin van Persie scoret to ganger og trodde nok han var matchvinner, men måtte frustrert se Norwich utlikne mot slutten. Foto: SCANPIX/AP/Bogdan Maran
LEVERTE IGJEN: Robin van Persie scoret to ganger og trodde nok han var matchvinner, men måtte frustrert se Norwich utlikne mot slutten. Foto: SCANPIX/AP/Bogdan MaranVis mer

(Dagbladet): Arsenal - Norwich 3-3.

For litt over tre uker siden hadde Arsenal fem poeng ned til Tottenham på fjerdeplass, og så komfortable ut i Champions League-posisjon på tabellen.

Fire kamper senere er de i ferd med å rote det bort.

Fire uten seier snakker vi om nå, og i siste hjemmekamp på Emirates for sesongen i ettermiddag, var det Norwich som satte en stopper for Arsenal-trepoenger.

En stund så det ut som redningen for hjemmelaget igjen skulle bli Robin van Persie.

På stillingen 1-2 sto han fram som han har gjort så mange ganger før denne sesongen, og snudde kampen på egen hånd med sine scoringer nummer 29 og 30, et antall bare Thierry Henry har nådd for Gunners tidligere.

Men Arsenal-forsvaret var lekk i en fantastisk fotballkamp i London, og fem minutter før slutt kontret Steve Morison inn utlikningen, til Arsene Wengers enorme frustrasjon og skuffelse.

- Vi har gitt initiativet til andre lag nå, men vi kan komme tilbake. Vi må kjempe for å vinne den neste kampen nå, sier franskmannen på TV 2 PL.

Bølget fram og tilbake
Det startet mer enn oppskriftsmessig for hjemmelaget.

DEN BESTE STARTEN: Yossi Benayoun skrudde Arsenal i ledelsen etter noenogseksti sekunder, men det var bare startskuddet for en helt vill fotballkamp på Emirates. Foto: SCANPIX/AP/Bogdan Maran
DEN BESTE STARTEN: Yossi Benayoun skrudde Arsenal i ledelsen etter noenogseksti sekunder, men det var bare startskuddet for en helt vill fotballkamp på Emirates. Foto: SCANPIX/AP/Bogdan Maran Vis mer

Yossi Benayoun spilte kanskje sin siste hjemmekamp for Arsenal, og bare et minutt var unnagjort av den da han curlet ballen i krysset på nydelig vis.

Men Norwich var nådeløse på kontringer, og snart hadde de snudd kampen.

Først fomlet Wojciech Szczesny Wes Hoolahans avslutning over linja, så styrte Kieran Gibbs Grant Holts skudd over egen keeper. Emirates buet Arsenal i garderoben.

Snudde kampen igjen
Etter pause sto Robin van Persie fram.

Utlikningen kom med en velkontrollert volley, etter en flott lobb inn bak forsvaret av Alex Song. 3-2 var han heldig med, Norwich klønet ballen tilbake i eget felt, og nederlenderen satte den via målvakten og i nettet.

Arsenal-fansen takket sin ledestjerne, og pustet lettet ut. For tidlig.

For fem minutter før slutt ble Steve Morison spilt vakkert gjennom Arsenal-forsvaret, og han dundret kula knallhardt ned ved bortre stolperot.

Arsene Wenger rev seg i håret på sidelinja, fortvilet over at den bakre fireren hans var lekk igjen.

Det endte med ett poeng til begge lag, etter en helt vill andre omgang. Norwich-keeper John Ruddy sto en strålende kamp.

STILNET EMIRATES: Steve Morison satte inn 3-3 fem minutter før full tid. Foto: SCANPIX/AFP/BEN STANSALL
STILNET EMIRATES: Steve Morison satte inn 3-3 fem minutter før full tid. Foto: SCANPIX/AFP/BEN STANSALL Vis mer

- Det var en fantastisk prestasjon av oss. Jeg visste hva jeg skulle gjøre, og det var et ok skudd, sier Steve Morison etterpå.

Arsenal ble snytt for straffe i sluttminuttene da Robin van Persie ble dyttet i feltet, men kanskje skulle Norwich også ha hatt en i første omgang.

- Vi har slått oss til ro med at vi ikke får straffer på Emirates. Sånn er det bare, sier Arsene Wenger, som har rett i at Arsenal ikke har fått en eneste straffe på hjemmebane denne sesongen.

Dermed kan London-laget bli passert av både Newcastle og Tottenham i løpet av helga.

PS! En svært dårlig nyhet for Arsenal er det i tillegg at Bacary Sagna brakk leggbeinet i kampen i dag. Han mister sommerens EM, bekrefter Arsene Wenger.