- Arsenal er planetens beste lag

Reading-spiss og Spurs-fan Kitson banner i fotballkirka.

(Dagbladet.no): Arsenal var av en helt annen klasse enn Reading da de gjeninntok tabelltoppen i går.

Reading-spiss Dave Kitson (27) snakket seg imidlertid inn i tetsjiktet av tidenes beste tapere.

For i tillegg til å bli rundspilt av Arsenal,  er han også supporter av The Gunners\' erkerival Tottenham. Likevel hyllet han Arsenal som «planetens beste lag» etter kampen.

- Det som forbløffer deg mest er at de ikke bare spiller ballen til hverandre, de spiller den slik at mottakeren kan motta den i fart og da har han allerede bestemt seg for hva han skal gjøre videre, sa Kitson til Press Association.

Blasfemi

Og banningen i kirka stopper ikke der. Kitson har mer på lager:

- For en Tottenham-supporter er det blasfemi å si dette, men du håper jo at et lag som spiller så bra vinner noe, sier han.

Og han mener de kommer til å gjøre nettopp det.

IMPONERT: Reading-spiss Dave Kitson la seg langflat av beundring for Arsenal etter tapet hjemme på Madejski Stadium i går kveld. Her i duell med Gael Clichy. Foto: EPA/Scanpix
IMPONERT: Reading-spiss Dave Kitson la seg langflat av beundring for Arsenal etter tapet hjemme på Madejski Stadium i går kveld. Her i duell med Gael Clichy. Foto: EPA/Scanpix Vis mer

- Arsene Wenger må slikke seg rundt munnen, for det er bare sølvtøy herfra og inn for Arsenal, sier Kitson.

- Måtte tro det var jul

Reading-spissen er ikke bare imponert over laget Arsenal, han roser også enkeltspillerne som står til Arsene Wengers disposisjon.

For eksempel Emmanuel Adebayor - som har blomstret som en klassespiss av dimensjoner etter at Thierry Henry ble solgt til Barcelona for omkring 200 millioner kroner.

- Når pengene kom inn fra Barcelona fra Henry, må Wenger ha sett på dem, så sett på Adebayor og tenkt at det var julaften. Han hadde en spiller der som bare ventet på sjansen, og det utrolige er at han antakelig ikke engang vil bruke pengene, sier Kitson.

- Når man ser på Adebayor som tekniker og fotballspiller, er det hva enhver spiss burde strekke seg etter. Han er bare fantastisk. Arsenal har en vesentlig spiller som Robin van Persie skadd, og de ser ikke engang ut som de savner ham. Adebayr spiller aleine på topp, og han er nesten som to spisser der oppe.

Urettferdig talentfull

Dave Kitson er også misunnelig på det ekstreme talentet til unge Cesc Fabregas (20) som styrer Arsenals midtbane med en selvfølgelighet som om han hadde drevet med det i en mannsalder.

- Arsenal er planetens beste lag

- Det er ikke rettferdig at en så ung gutt kan ha så mye talent. Fabregas er i verdensklasse allerede, og det er en helvetes uttalelse. Han er definitivt blant de fem beste spillerne i ligaen, og en av verdens beste spillere. Og han kan bare bli bedre, det er det skumleste, sier Kitson.

GOD TAPER: Raus, imponert og veltalende. Tottenham-supporter Kitson hyllet Arsenal i friske ordelag.
SUPERDUO: Emmanuel Adebayor og Cesc Fabregas er blant Arsenal-spillerne Kitson er mest imponert over. Her feirer de Adebayors 2-0-mål i går kveld.