FRITTALENDE: Jürgen Klopp kaller Arsène Wenger «sir», og mener Barcelona spiller kjedelig fotball. Foto: Glyn Kirk / AFP Photo / NTB Scanpix
FRITTALENDE: Jürgen Klopp kaller Arsène Wenger «sir», og mener Barcelona spiller kjedelig fotball. Foto: Glyn Kirk / AFP Photo / NTB ScanpixVis mer

- Arsenal er som en stille symfoni, men jeg er en heavy metal-mann

Men Klopp hyller likevel Wenger.

(Dagbladet): Dortmund-trener Jürgen Klopp er kjent for å være frittalende og energisk.

Tidligere i høst ble han sendt på tribunen mot Napoli etter å ha kjeftet fjerdedommeren huden full.

Klopp er derimot full av lovord om sin manager-kollega Arsène Wenger før Dortmund og Arsenal møtes i Champions League på onsdag.

Sir Arsène Wenger - For meg er han Sir Arsène Wenger. Han er virkelig spesiell, jeg elsker han, sier Klopp, ifølge The Guardian.

Arsenal og Dortmund kan på mange måter virke like i sin spillestil. Begge er svært kontringsvillige, teknisk solide og spiller underholdende fotball. Klopp mener likevel det er flere forskjeller på de to lagene.

- Han (Wenger) liker å holde på ballen, spille fotball, pasninger, det er som et orkester, sier Klopp mens han mimer at han spiller på en fiolin.

- Men det er en stille sang. Jeg liker heavy metal. Jeg må alltid ha det høyt.

Barcelona ikke bra nok Klopp er imidlertid ikke like glad i Barcelona, uansett hvor imponerende de spanske mesterne har vært de siste årene. Tyskeren sier Barcelonas fotball, det han kaller «fredelig fotball», ikke hadde inspirert han som barn.

- Da hadde jeg begynt med tennis. Unnskyld, men det er ikke godt nok for meg. Det jeg liker er at du kan gjøre ting i fotball som lar et lag vinne de fleste kampene sine. Det er ikke fredelig fotball, det er kjempende fotball. Det er det jeg liker. Det er Borussia.