- Arsenal er vakrest i Champions League

Italias landslagssjef hyller Juves overmenn.

(Dagbladet.no): Arsenal har imponert voldsomt den siste tiden ved å slå ut både Real Madrid og Juventus av Champions League. Anført av unggutten Cesc Fabregas og Thierry Henry har Arsenal gjort det oppsiktsvekkende sterkt i Europa - etter at mange avskrev dem før sesongen.


En av dem som har latt seg begeistre er Italias landslagssjef Marcello Lippi.

Lippi, som også har en fortid som trener i Juventus, mener det Arsenal har gjort aldri kunne skjedd i Italia.

Har fått belønning 

- Det vakreste i årets Champions League har vært Arsenal. Veksten deres har vært utrolig. De har gjort noe vi i Italia aldri kunne tillatt oss selv å gjøre: De har satset på ungdommen, og nå blir de belønnet, sier Lippi til Gazetta dello Sport.

Han trekker også fram Manchester United som eksempel på en klubb hvor ungdommen får sjansen.

- I England satser selv Manchester United på unge spillere, og selv om de fikk betale prisen i Europa, er de nå bare sju poeng bak Chelsea i den hjemlige serien, sier Lippi.

Skiftet ut hele forsvaret

SUPERTALENT: Cesc Fabregas har blitt det kanskje største symbolet på Arsenals imponerende framgang den siste tiden. Italias landslagssjef Marcello Lippi mener Arsenal er det vakreste i Champions League. Foto: AP
SUPERTALENT: Cesc Fabregas har blitt det kanskje største symbolet på Arsenals imponerende framgang den siste tiden. Italias landslagssjef Marcello Lippi mener Arsenal er det vakreste i Champions League. Foto: AP Vis mer

Mot Juventus på onsdag spilte Arsenal med ei forsvarsrekke med snittalder på 22,5 år. Likevel produserte spillere som Zlatan Ibrahimivic, Pavel Nedved og David Trezeguet knapt en eneste målsjanse.

- De startet sesongen med å ha Lauren, Cygan, Campbell og Cole i forsvaret. På onsdag slo de ut Juventus med Eboue, Toure, Senderos og Flamini, sier Lippi.

• Din mening: Spiller Arsenal den vakreste fotballen i Champions League?

<B>IMPONERT:</B> Marcello Lippi mener det Arsenal har gjort i år aldri kunne skjedd i Italia.