BARE EN IDIOT: Harry Redknapp (t.h) ønsket ikke å utbrodere sin tilskuerkrangel på Arsenals hjemmebane i går. Foto: REUTERS/Dylan Martinez
BARE EN IDIOT: Harry Redknapp (t.h) ønsket ikke å utbrodere sin tilskuerkrangel på Arsenals hjemmebane i går. Foto: REUTERS/Dylan MartinezVis mer

Arsenal-fan gjorde skyte-bevegelser mot Spurs

Redknapp i krangel med supporter.

(Dagbladet): Arsenal - Tottenham 5-2.

Harry Redknapp hadde en tung dag på The Emirates i går, men han var ikke bare sinna på egne spillere som slapp inn fem scoringer.

I første omgang, da Tottenham var i ledelsen, reagerte Spurs-sjefen voldsomt mot en Arsenal-supporter på tribunen.

Togo-attentat Ifølge Daily Telegraph ble en Arsenal-supporter filmet mens han simulerte pistol-skyting mot banen, bildene har Arsenal-ledelsen fått se.

Antakelig var målet for gesten Spurs' innleide Spiss Emmanuel Adebayor, som så lagkamerater ble drept under attentatet mot Togos spillerbus i 2010. Han har siden følt seg hjemsøkt av maskingeværangrepet.

TV 2-ekspert Claus Lundekvam synes det er ille å høre om episoden.

- Jeg er overrasket over at folk kan gjøre sånne ting, at vi fortsatt har sånne ting på fotballarenaen. Fotball skal være en glede og en frihet. Greit at folk skal få ut aggresjon og følelser, men dette er forferdelig synd, sier Lundekvam til Dagbladet.

Det er ikke kjent om det var skytegestene Redknapp hisset seg opp over, eller om det var kommentarer i hans retning fra folk på tribunen i samme omgang.

- Det var bare en idiot. De var helt fine, det var egentlig ingenting, sa Redknapp da han ble konfrontert med krangelen med supportere etter kampslutt i går.

Også assistent Joe Jordan skal ha kastet seg inn i krangelen med den høylytte Arsenal-supporteren , ifølge Daily Mail fikk tilskueren beskjed om å komme seg ned og snakke ut ansikt til ansikt.

Walcott plaget Arsenal akter nå å finne supporteren med skytebevegelsene. Flere vakter skal ha gått rundt med kameraer på hjelmene for å fange opp uønsket aktivitet og stadion har overvåkningskameraer.

Dersom supporterne kan identifiseres vil de bli utestengt fra Emirates.

Det var ikke bare Spurs som fikk trøbbel med Arsenal-fansen, ifølge Arsene Wenger ble Theo Walcott nær tatt av banen på grunn av mishagsytringer fra tribunen da Arsenal lå under.

- Supportene begynte å plage ham, og jeg måtte se på om det var bra for han å fortsette, sier Wenger.

Walcott fikk spille videre og scoret både 4-2- og 5-2-målene.

- Han kan komme seg bak forsvaret. Ingen er som han, han er veldig direkte. Han kan bomme på en førsteberøring, men det var viktig å beholde ham på laget, sier Wenger.

Sendte sms til Walcott ? Tidligere Southampton-stopper Lundekvam kjenner Walcott fra tida hans i sørkystbyen, og i går sendte han en sms til den fotrappe angriperen.

- Jeg sendte beskjed om at det var kjekt at han lyktes, og at de vant en viktig kamp, sier Lundekvam.

- Må spillere tåle hets fra tribunen?

- Ja, må man man leve med, det skjer hver uke fra publikum nærmest banen. At det blir en del drittslenging er forventet. Men her fikk Wenger rett, og både han og publikum er nok glade for at Theo fikk sin oppreisning. Det trengte han, sier Lundekvam til Dagbladet.
 

MISLIKT: Emmanuel Adebayor er ingen populær mann blant Arsenal-fansen. I går scoret han på straffe mot sitt gamlelag. Foto: AP/Bogdan Maran
MISLIKT: Emmanuel Adebayor er ingen populær mann blant Arsenal-fansen. I går scoret han på straffe mot sitt gamlelag. Foto: AP/Bogdan Maran Vis mer