HISSET PÅ SEG GUNNERS-FOLKET: Emmanuel Adebayor løp over hele banen for å feire på knærne da han scoret mot Arsenal i september 2009. Foto: AP Photo/Jon Super
HISSET PÅ SEG GUNNERS-FOLKET: Emmanuel Adebayor løp over hele banen for å feire på knærne da han scoret mot Arsenal i september 2009. Foto: AP Photo/Jon SuperVis mer

- Arsenal-fansen hater ham, derfor vil han elskes av Spurs-fansen

Redknapp åpen om både Adebayor og Modric.

• Europa League-playoff i fotballstudio: Hearts - Tottenham kl. 19.45

(Dagbladet): Harry Redknapp er britisk presses favorittmanager.

Mest fordi han snakker mye og villig. Tottenham-manageren prater gjerne om spillerspekulasjoner og andre klubbers planer.

Elsket og hatet I intervjuer i britiske aviser i dag forteller 64-åringen at det kanskje er best at at Luka Modric blir solgt fra White Hart Lane. Og han røper hvorfor han ønsker å hente Emmanuel Adebayor fra Manchester City, på lån ut sesongen.

- Arsenal-fansen hater ham, derfor vil han elskes av Tottenham-fansen. Han har en fordel siden han fikk dem sinna. Han kommer til å bli en helt, sier Redknapp til The Guardian.

Spurs-sjefen mener at Adebayor var utstoppelig da han på utlån til Real Madrid scoret to mot londonlaget i april. Nå håper han på en sensasjonell Togo-angriper i hvit trøye på nytt.

Kan ikke gå galt med Adabayor? - Hvis han har hodet på rett plass kan han være fantastisk. Det er bare utleie, så det kan ikke gå galt.

Adebayor klaget på rasisme fra Spurs-tilhengerne i nevnte Champions League-kamp, men Redknapp forteller at han selv allerede har blitt venn med angriperen.

SENKET SPURS: Adebayor gjorde det mer enn godkjent på utlån fra City til Real det første halvåret i 2011, her setter han inn ett av to mål mot Spurs på Santiago Bernabeu. Foto: REUTERS/Felix Ordonez
SENKET SPURS: Adebayor gjorde det mer enn godkjent på utlån fra City til Real det første halvåret i 2011, her setter han inn ett av to mål mot Spurs på Santiago Bernabeu. Foto: REUTERS/Felix Ordonez Vis mer

Årsaken er at han støttet spissen etter den ville feiringen han ble bøtelagt for mot Arsenal i Manchester for snart to år siden.

- Han ringte meg etter at jeg stilte opp for han. Jeg sa han ikke skulle ha løpt mot fansen, men det sjikanerte ham hele kampen. Hva skal du gjøre? Du gir tilbake, og det gjorde han. Det var i overkante, men jeg støttet ham og han ringte meg for å si at han satte pris på det. Jeg er sikker på at vi kommer til å gå fint sammen, sier Redknapp.

Bedre lag uten Modric Når det gjelder midtbanestjernen Modric åpner Spurs-sjefen for et salg til Chelsea, på tross av han egentlig ikke vil selge.

- Du har følgende valg: Enten selger du ham, får pengene og henter inn fire spillere og du får kanskje et bedre lag, for å være ærlig. Eller så beholder du Lucas om er en fantastisk spiller, sier Redknapp til Daily Telegraph.

Dette er første gang noen i Spurs åpner for at Modric får gå - som han selv ønsker. Redknapp henviser som vanlig til styreformann Daniel Levy når det gjelder hva som kommer til å skje, men skjønner at det er vanskelig for den kroatiske spilleren .

- Hva gjør du hvis noen tilbyr seg å tredoble lønna di? spør Redknapp og svarer selv:

- Vi elsker alle vår klubb og han må spille for Tottenham, men det er ikke lett når noen vil tredoble utbetalingene dine og gi deg sjansen til å spille for et lag som kan vinne Champions League. Han er blitt fristet.

Berbatabbe Redknapp vil for all unngå det som skjedde da Dimitar Berbatov havnet i Manchester United på den siste kvelden av overgangsvinduet for tre år siden, etter uker med tautrekking.

SÅ TWENTE-BENFICA: Harry Redknapp skal ha studert Oscar Cordozo og Bryan Ruiz - begge angripere - i Europa League-kampen tirsdag. Foto: EPA/Vincent Jannink
SÅ TWENTE-BENFICA: Harry Redknapp skal ha studert Oscar Cordozo og Bryan Ruiz - begge angripere - i Europa League-kampen tirsdag. Foto: EPA/Vincent Jannink Vis mer

- Den gangen endte de opp uten en eneste spiss, så styreformannen gjør ikke det igjen. Vi vil beholde Modric, hente to-tre inn. Det kan skje i løpet av to-tre dager, sier Redknapp.

BEST UTEN? Redknapp tror han får opptil fire gode spillere for pengene Luka Modric gir ved et salg. Foto: AFP/Rrennie Shivambu
BEST UTEN? Redknapp tror han får opptil fire gode spillere for pengene Luka Modric gir ved et salg. Foto: AFP/Rrennie Shivambu Vis mer