Arsenal får ikke pengene tilbake

Tirsdag kveld ble Edu stoppet med falsk pass på Heathrow. Nå har Arsenal fått beskjed om at Corinthians ikke vil gjøre om handelen.

En av grunnene til at Arsenal kjøpte den 22-årige midtbanespilleren, var at han skulle være registrert som portugisisk statsborger. Som EU-borger ville han ikke trenge arbeidstillatelse.

I går viste det seg at Edus portugisiske pass ikke holdt mål, og når frykter brasilianske Corinthians at Arsenal vil kreve pengene tilbake.

- Edu har ikke noe med Corinthians å gjøre lenger. Han er kjøpt av Arsenal. Det er praktisk umulig å ta ham tilbake, sier direktør Jefferson Yassuda til The Sun.

Brasilianerne fikk nesten 80 mill. kroner for Edu, og sier til Arsenal at de beholder pengene uansett spillerens nasjonalitet.

- Vi gir ikke pengene tilbake. Vi må selvfølgelig forhandle dersom vi skal kjøpe ham tilbake. Vi låner ham gjerne, sier Yassuda.

Også Arsenal-manager Arsene Wengers andre brasilianske kjøp, Edmilson, kan bli avvist når han kommer til England.

- Vi sjekker dokumenene hans nå for å se om han kan reise. Sjansen for at overgangen ryker er høy, sier Sao Paulo-direktør José Diaz.