Arsenal får omkamp

Newcastle var best og fortjente å vinne, men Arsenal greide 1-1 og sikret omkamp på eget gress i FA-cupens kvartfinale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Brasilianeren Edu ga gjestene fra London en tidlig ledelse, men den franske vingen Laurent Robert utlignet i begynnelsen av 2. omgang. Siden handlet det meste om Newcastle på St. James' Park, men vinnermålet kom aldri. Dermed deles semifinalebilletten ut på Highbury om to uker.

Newcastle innledet kampen med kraftig press, og Arsenal-keeper Richard Wright nektet Alan Shearer og hjemmelaget en drømmestart med en akrobatisk redning av spissens kraftfulle volleyskudd.

Arsenals scoring kom som et sjokk på publikum og hjemmespillerne. Sylvain Wiltord fikk rom på høyresiden, og Edu møtte innlegget foran Nikos Dabizas. Shay Given i målet måtte se ballen bak seg.

Robert holdt på å utligne nesten umiddelbart, men hans volleyskudd på innlegg fra Nolberto Solano traff tverrliggeren. Deretter måtte Lee Dixon redde Sylvain Distins nikk på streken, og fortsatt var det spilt bare et drøyt kvarter.

Arsenal lå lavt og satset på kontringer, slik laget gjorde så effektivt i 2-0-seieren på samme bane nylig. Forskjellen var at hjemmelaget denne gang framsto langt giftigere. I det 52. minutt kom belønningen.

Shearer flikket et langt oppspill fra Andy O'Brien, og Robert skjøt i mål fra omtrent 20 meters hold.

Newcastle presset videre i jakt på et vinnermål, men Arsenal-forsvaret holdt ut. Dermed blir første semifinalist i FA-cupen klar først i morgen.

Da møtes London-rivalene Tottenham og Chelsea i revansjeoppgjør for semifinalen i ligacupen, Middlesbrough får Everton på besøk, mens eneste gjenværende 1. divisjonslag West Bromwich Albion tar imot Fulham.

(NTB)

Arsenals Kanu stikker fra Newcastles Nikos Dabidas. Det hjalp lite, og omkampen spilles 23. mars.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer