Arsenal feide Sevilla av banen

To strake Uefa-cupseire hjalp lite.

Ti års mesterligaerfaring slo ned som en hammer i hodene på Sevillas regjerende UEFA-cupmestre. Arsenal vant enkelt 3-0 mot debutantene i kveld.

For den spanske klubben har ikke spilt på absolutt øverste hylle i europeisk klubbfotball de siste 50 årene. Laget med to UEFA-cuptriumfer på rad bak seg, fikk en beintøff ilddåp mot et engelsk lag som har ti strake mesterligaår på CV-en.

Og ikke nok med det: Arsenal har ikke tapt en hjemmekamp i mesterligaen siden april 2004 og viser forrykende form i engelsk eliteserie.

Arsenal tok raskt kommandoen i kampen, og den 20-årige kometen Cesc Fabregas sendte hjemmelaget i føringen 27 minutter ut i kampen. Fra 25 meter fyrte spanieren løs, og ballen føk via en Sevilla-forsvarer og i mål.

Kvarteret ut i annen omgang økte Robin van Persie til 2-0. Et frispark fra Fabregas ble stusset videre av Bacary Sagna, og nederlandske van Persie kunne enkelt score fra kloss hold.

To minutter på overtid hamret brasilianskfødte Eduardo spikeren i dypt i kista med 3-0-scoringen like etter at han slapp innpå. Sevilla, som kvalifiserte seg inn i turneringen helt på tampen, får ingen enkel fortsettelse på mesterligaeventyret etter ydmykelsen i London.

Den andre kampen i gruppe H endte med 2-1-seier til tsjekkiske Slavia Praha over rumenske Steaua Bucuresti.

(NTB)

SOLID: Arsenal overbeviste mot Sevilla. Her setter Robin van Persie inn 2-0 bak Andres Palop. Foto: Reuters/Scanpix
SOLID: Arsenal overbeviste mot Sevilla. Her setter Robin van Persie inn 2-0 bak Andres Palop. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer