Arsenal feide Sevilla av banen

To strake Uefa-cupseire hjalp lite.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ti års mesterligaerfaring slo ned som en hammer i hodene på Sevillas regjerende UEFA-cupmestre. Arsenal vant enkelt 3-0 mot debutantene i kveld.

For den spanske klubben har ikke spilt på absolutt øverste hylle i europeisk klubbfotball de siste 50 årene. Laget med to UEFA-cuptriumfer på rad bak seg, fikk en beintøff ilddåp mot et engelsk lag som har ti strake mesterligaår på CV-en.

Og ikke nok med det: Arsenal har ikke tapt en hjemmekamp i mesterligaen siden april 2004 og viser forrykende form i engelsk eliteserie.

Arsenal tok raskt kommandoen i kampen, og den 20-årige kometen Cesc Fabregas sendte hjemmelaget i føringen 27 minutter ut i kampen. Fra 25 meter fyrte spanieren løs, og ballen føk via en Sevilla-forsvarer og i mål.

Kvarteret ut i annen omgang økte Robin van Persie til 2-0. Et frispark fra Fabregas ble stusset videre av Bacary Sagna, og nederlandske van Persie kunne enkelt score fra kloss hold.

To minutter på overtid hamret brasilianskfødte Eduardo spikeren i dypt i kista med 3-0-scoringen like etter at han slapp innpå. Sevilla, som kvalifiserte seg inn i turneringen helt på tampen, får ingen enkel fortsettelse på mesterligaeventyret etter ydmykelsen i London.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer