LEKTE MED SUNDERLAND: Olivier Giroud og resten av Arsenal-spillerne feide over Sunderland, 3-1, i FA-cupens tredje runde. Foto: Reuters / Stefan Wermuth
LEKTE MED SUNDERLAND: Olivier Giroud og resten av Arsenal-spillerne feide over Sunderland, 3-1, i FA-cupens tredje runde. Foto: Reuters / Stefan WermuthVis mer

Arsenal feide Sunderland ut av FA-cupen

De regjerende mesterne i rute for ny cuptriumf.

• Arsenal - Sunderland 3-1

(Dagbladet): Det var et jevnt oppgjør mellom de to lagene i FA-cupens tredje runde i kveld. De fleste trodde nok at hjemmelaget ville dra denne seieren forholdsvis enkelt i land, som regjerende mestere, men en forsvarstabbe fra de røde og hvite satte en liten støkk i hjemmelaget etter drøye 15 minutter.

Både Giroud og Koscielny fikk ikke helt til å klarere, og Lens kunne enkelt plukke opp ballen like utenfor 16-meteren. Sunderland-spilleren trakk ut til siden, og klinka ballen inn bak Petr Cech.

Til tross for en kanonstart av bortelaget, klarte de aldri å hente opp den regjerende mesteren som til slutt vant 3-1.

Beholdt roen Arsenal, det mestvinnende laget i FA-cupen, klarte å beholde roen etter Sunderland-scoringa, og produserte flere gode sjanser de neste minuttene. Og det tok ikke lang tid før de hadde utliknet på Emirates, etter et fantastisk angrep.

Walcott slo ballen inn til Campbell som kom i full fart, og sistnevnte plasserte ballen godt til høyre og kunne juble for 1-1 etter 26 minutter.

Til tross for at Arsenal beholdt roen og kom til flere gode sjanser, viste Sunderland at dette ikke skulle være en «lett match» for hjemmelaget. Spesielt ikke i den første omgangen. Arsenal produserte mest, og var svært nære å sette 2-1 like før pause, da bortelaget slet med å klarere inne i feltet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Slet med å få ballen i mål Etter hvilen var det hjemmelaget som helt klart åpnet best. Sunderland hadde i løpet av de første ti minuttene såvidt kommet seg over på motsatt banehalvdel, noe Arsenal forgjeves prøvde å utnytte.

Den aller største muligheten like etter pause, kunne ha vært Koscielny etter en corner. Men i stedet for å klinke til, trakk franskmannen seg like før ballen havnet hos han på drøye 16-meter.

Etter 54 minutter var Campbell nære sitt andre mål for kvelden, da han nærmest prøvde å «tricke» ballen inn bak Sunderland-keeper Pickford. Rundt to minutter senere var det Walcott og Chamberlain sin tur til å vise seg fram. Førstnevnte finta seg rundt en Sunderland-spiller og sendte et knallhardt skudd i stanga til Pickford. Returen havna hos Chamberlain, som heller ikke klarte å få ballen i mål.

Våknet til live Til tross for at spillet for det meste gikk hjemmelagets vei, klarte Sunderland å vise seg fram etter drøye 60 minutter. Yedlin dro seg forbi Walcott med litt flaks, la perfekt inn til Fletcher som headet ballen i stanga. Så nære var Sunderland å ta ledelsen igjen!

KLINTE TIL: Joel Campbell kom på et herlig løp og klinka ballen rett i mål. Foto: Reuters / Stefan Wermuth
KLINTE TIL: Joel Campbell kom på et herlig løp og klinka ballen rett i mål. Foto: Reuters / Stefan Wermuth Vis mer

Etter 72 minutter samarbeidet Bellerín og Campbell på herlig vis til høyre i 16-meteren. Førstnevnte sendte så ballen inn i feltet, der Ramsey kom i full fart, og satte ballen inn i det lengste hjørnet. 2-1, og Arsenal våkna for fullt.

Fire minutter senere var Walcott, Giroud, Bellerin og Champberlain i fokus, hvor Ballerín sendte en fantastisk pasning gjennom hele 16-meteren etter et godt forarbeid. Der kom Giroud i en heidundranes fart, og kunne enkelt sette inn 3-1 til hjemmelaget.

Drøye seks minutter før slutt havnet Giroud i fokus igjen, og var svært nære sitt andre mål for kvelden. Uheldigvis for franskmannen reagerte Pickford raskt, og sendte ballen over mål og til corner.

Sunderland fikk en siste sjanse på frispark på overtid av kampen, men Cech plukket den enkelt opp.

Det ble med tomålsseier for Arsenal i hjemmekampen. Et resultat som sender laget greit videre til fjerde runde.

GLEDESDANS: Målscorer Jeremain Lens (til venstre) og DeAndre Yedlin feirer 0-1-scoringa. Foto: Action Images via Reuters / John Sibley
GLEDESDANS: Målscorer Jeremain Lens (til venstre) og DeAndre Yedlin feirer 0-1-scoringa. Foto: Action Images via Reuters / John Sibley Vis mer