Arsenal fikk ja til ny arena

Arsenal fikk i går klarsignal til å bygge en ny arena med 60 000 sitteplasser noen steinkast fra Highbury.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Arsenal har for lengst vokst fra sin hjemmearena gjennom 88 år, der det nå bare er plass til drøyt 38 000 tilskuere. Det er utsolgt i hver kamp, og 20 000 står på venteliste for å få sesongbillett.

Bydelsrådet i Islington ga i går med stemmetallet 34-7 byggetillatelse for den nye arenaen i Ashburton Grove, om lag en kilometer fra Highbury. Londons borgermester Ken Livingstone har vetorett, men vil neppe benytte den.

- Dette sto om liv eller død for oss, og utfallet forbløffet oss. Vi regnet med en helt jevn avstemning, sa Arsenals styremedlem Danny Fiszman.

- Dette er en stor dag. Når vi konkurrerer med Real Madrid, Barcelona, Inter og Juventus, må vi ha en stadion som står i stil, sa visepresident David Dein.

Den nye arenaen vil koste om lag 2 milliarder kroner. Prosjektet vil ifølge Arsenal også gi 2300 nye boliger, 1800 arbeidsplasser, helsesentere og barnehager. Arbeidet skal starte neste år, og stadion skal stå klar til sesongstart i 2004.

(NTB-Reuters)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer