Bayern ydmyket Tottenham

Arsenal-flopp banket sin tidligere erkerival

Serge Gnabry ble kveldens store mann da Tottenham ble ydmyket i egen storstue. Bayern ga seg ikke før de hadde puttet sju(!) på Tottenham Hotspur Stadium.

TUNGEN PÅ VEKTSKÅLEN: Serge Gnabry scoret fire av Bayer Münchens mål mot Tottenham. To av scoringene kom i løpet av ett minutt. Foto: NTB/Scanpix
TUNGEN PÅ VEKTSKÅLEN: Serge Gnabry scoret fire av Bayer Münchens mål mot Tottenham. To av scoringene kom i løpet av ett minutt. Foto: NTB/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Tottenham - Bayern München 2-7 (1-2)

De tyske mesterne havnet tidlig under, men snudde kampen så til de grader. Både Joshua Kimmich og Robert Lewandowski leverte et øyeblikks magi før pause, mens Serge Gnabry scoret to på ett minutt mot sine gamle erkerivaler etter hvilen, før han igjen puttet sju minutter før slutt.

Bayern fortsatte ydmykelsen da Robert Lewandowski og Serge Gnabry igjen(!) scoret helt mot slutten. På bare fem minutter gikk resultatet fra 2-4 til 2-7.

- Det er mulig å tape hjemme for Bayern, men å tape 2-7 er en tragedie som reiser mange tunge spørsmål for denne klubben, konkluderte Øyvind Alsaker om Tottenham ved fulltid.

Heung-Min Son og Harry Kane ble Tottenhams målscorere, i det som ble en kamp som vil huskes i lang tid.

Det endte 2-7 i London.

- Dette er noe av det sykeste jeg har sett. De første 35 minuttene var Tottenham det beste laget. Snakk om kollaps, meldte TV 2-ekspert og tidligere Tottenham-keeper Erik Thorstvedt i TV 2s studio etter kampen.

Tottenham friskest fra start

Det var tut og kjør fra start, men det var hjemmelaget som tok første stikk. Da Heung-Min Son sendte Tottenham foran etter tolv minutter, hadde han allerede brent to kjempemuligheter. Hjemmelaget fant hullene i Bayern-forsvaret gang etter gang, og denne gangen fikk de betalt.

Ballen ble spilt på nydelig vis inn i rom i feltet fra Moussa Sissoko til Heung-Min Son. Sør-koreaneren sendte ballen på lekkert vis bort i lengste hjørne og 1-0 var et faktum.

Men det skulle ikke ta mange minuttene før Joshua Kimmich sørget for balanse i regnskapet. 193 sekunder, for å være nøyaktig. Ei fin dragning på 20 meter, før han sendte ballen av gårde bort i lengste hjørne.

Utagbart for Hugo Lloris i Tottenham-målet og det sto med ett 1-1 på tavla på Tottenham Hotspur stadium i London.

Fire minutter senere var Harry Kane nære ved å sende hjemmelaget tilbake i ledelsen. Manuel Neuer var ute på bærtur, men ble reddet av venstreback David Alaba.

Igjen og igjen evnet Tottenham å penetrere seg igjennom Bayern-forsvaret. Heung-Min Son var fryktelig nære å sette både sin og Tottenhams andre scoring da halvtimen var passert, men avslutninga havnet i nettveggen.

Klassescoring

Men Bayern viste gang på gang hvorfor de «alltid» blir sett på blant Europas beste lag.

- Der fikk han meteren! Der fikk han sekundet, brølte TV 2-kommentator Øyvind Alsaker om Robert Lewandowski i det omgangen var i ferd med å ebbe ut i 1-1 til pause.

Det gjorde den ikke.

I et angrep spydspissen selv startet, snappet han opp ballen på 16 meter, tverrvendte og fyrte av. Ballen snek seg ned i Hugo Lloris sitt venstre hjørne og sørget for at tyskerne kunne ta med seg ledelsen inn i garderoben.

Fyrverkeri

Bayern fortsatte i det samme sporet etter hvilen.

Den tidligere Arsenal-spilleren Serge Gnabry spilte vegg med midtstopper Niklas Nüle på midta, før han satte fart mot en ryggende Toby Alderweireld. Gnabry tok seg inn i feltet, og hamret ballen bort i det lengste hjørnet.

Men det stoppet ikke der. Gnabry ville ha mer.

Bare minuttet etter satte han sitt andre for kvelden, via stolpen etter ei avslutning fra elleve meter. Angrepet startet med en feil på Tottenham-midtbanen.

Den første scoringa med høyrefoten. Denne med venstre. Hugo Lloris sjanseløs på begge.

De elleville minuttene fortsatte. Kingsley Coman var uforsiktig med knottene i en duell med Danny Rose inne i eget felt, og sørget at hjemmelaget fikk et nytt håp tent i form av et straffespark.

Fram gikk Harry Kane, og spydspissen var som vanlig skråsikker fra ellevemeteren. 2-4 var nå stillinga i London etter en time spilt.

- Og enda har vi en halvtime igjen av denne fotballfesten, sa Alsaker etter Kanes scoring.

Ti minutter senere var hjemmelaget og Danny Rose svært heldige da hverken dommerteamet eller VAR konkluderte med at Kingsley Coman skulle hatt straffe da backen var uvøren og ble lurt inne i eget felt.

TV-bildene viste at Rose var på ankelen til franskmannen, men spillet fikk gå videre.

Totalsprekk

Tottenham evnet aldri å sette inn noen sluttspurt, og det endte heller med at Serge Gnabry satte sitt tredje og fullførte hat tricket sju minutter før slutt.

Men Bayern nektet å gi seg. Philippe Coutinho spilte en lekker ball til Robert Lewandowski inne i feltet med tre minutter igjen på klokka. Storscoreren gjorde ingen feil da han på lekkert vis bredsidet ballen i mål.

2-6 sto det på tavla.

Som om det ikke var nok gjorde Serge Gnabry ydmykelsen total da han satte sitt fjerde og Bayerns sjuende.

TV-kameraene zoomet inn på både Tottenham-manager Mauricio Pochettino og Spurs-sjef Dany Levy i sluttminuttene. To to som er ansiktet utad for en klubb i krise.

Dette var nok deres verste kveld på jobb noen sinne.

Saken fortsetter under bildet.

BLYTUNGT: Mauricio Pochettino kommer nok ikke til å glemme denne kampen på lang, lang tid. Foto: NTB/Scanpix
BLYTUNGT: Mauricio Pochettino kommer nok ikke til å glemme denne kampen på lang, lang tid. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

- Dette er første gang Tottenham slipper inn sju på hjemmebane noen gang i alle turneringer, twitret Spurs-legende Gary Lineker etter kampen.

Øvrige resultater i Champions League tirsdag kveld:

Gruppe A:

Real Madrid (Spania) – Brugge (Belgia) 2-2 (0-2)

Galatasaray (Tyrkia) – Paris Saint-Germain (Frankrike) 0-1 (0-0).

Gruppe B:

Tottenham (England) – Bayern München (Tyskland) 2-7 (1-2)

Røde Stjerne (Serbia) – Olympiakos (Hellas) 3-1 (0-1).

Gruppe C:

Atalanta (Italia) – Sjakhtar Donetsk (Ukraina) 1-2 (1-1)

Manchester C. (England) – Dinamo Zagreb (Kroatia) 2-0 (0-0).

Gruppe D:

Juventus (Italia) – Leverkusen (Tyskland) 3-0 (1-0)

Lokomotiv Moskva (Russland) – Atlético Madrid (Spania) 0-2 (0-0).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer