Arsenal følger Espen Johnsen

Arsenals talentspeider Bobby Bennet er tilstede under storoppgjøret mellom Fredrikstad og Rosenborg i morgen. For å se på Espen Johnsen (24).

10000 tilskuere og kjempestemning i Fredrikstad når fotballaristokraten i morgen spiller sin første toppseriekamp på hjemmebane siden høsten 1984.

Espen Johnsen tar interessen fra den engelske ligalederen med ro.

- Sånt tenker jeg ikke på. Jeg har kontrakt med Rosenborg ut 2005-sesongen, og vil ikke lage styr og spekulasjoner ut av at det er en representant for Arsenal på tribunen. Det er mange store klubber det hadde vært gøy å spille for, men akkurat nå er jeg bare opptatt av å gjøre en best mulig jobb for RBK, sier Espen Johnsen til Dagbladet.

Niemi og Johnsen

Selv om Arsenal topper Premier League, er manager Arsene Wenger på langt nær fornøyd med alt laget presterer. Spesielt innsatsen til keeper Jens Lehmann har vært dårligere enn manageren ønsker seg. Southamptons finske keeper Antti Niemi er allerede linket til klubben. I kartleggingen før overgangsvinduet åpner igjen, har også Espen Johnsen seilt opp som et aktuelt navn.

- Ingen navn

Ifølge Bjørn Jensen, styreleder i FFK, har ikke Arsenal-utsendingen opplyst hvilken, eventuelt hvilke spillere han kommer for å se.

- Meg er det nok ikke, selv om jeg er den eneste Rosenborg-gutten av keeperne på Stadion i morgen, sier Steinar Sørlie (29).

FFK-keeperen har åtte års fartstid i RBK, og har spilt der siden han var smågutt.

- I Abrahallen i fjor kalte Rosenborg-fansen meg for «Judas». De kommer nok i morgen også. Da skal jeg vise dem «Judas», sier Steinar Sørlie muntert.

I fjorårets 1. divisjon satte han rekord med å holde nullen i fem kamper på rad. Baklengsrekorden er 2- 10 mot Strømsgodset i 1999.

- Den rekorden ryker vi i hvert fall ikke. Jeg tror RBK-spillerne er litt usikre på seg selv etter 1-0 mot Brann i seriepremieren, og mener vi har en bra sjanse. Jeg kan slippe inn ett mål, bare vi scorer to selv, sier Steinar Sørlie til Dagbladet.

2- 2 sist

Sist lagene møttes, i Østfoldhallen i vinter, ble det 2- 2.

- Det viktigste i morgen, er at vi ikke blir tatt i ubalanse for ofte. Verken posisjonelt eller tallmessig. Så fort RBK får et lag ut av balanse, er det alltid farlig, sier FFK-trener Knut Torbjørn Eggen.

Uten kapteinen

Et skår i gleden over endelig å være tilbake i tippeligaen, er at lagkaptein Tor Trondsen må stå over «årets kamp» på hjemmebane. Trondsen pådro seg hjernerystelse i en duell med LSK-keeper Emille Baron 2. påskedag, og besto ikke torsdagens legetest.

- Det var den tredje hjernerystelsen min på fem måneder. Jeg er mye bedre nå, men følger kampen fra tilskuerplass. Helsa går foran, sier Tor Trondsen, som erstattes av Jørgen Pettersen.

Sist FFK spilte en toppseriekamp på Fredrikstad Stadion, var 14. oktober 1984 da Start vant 2- 1.

Sist Fredrikstad vant en toppseriekamp på hjemmebane, var mot Kongsvinger 19. august 1984 (2- 1).

SPORT PÅ TV

Tippeligaen

Fredrikstad- Rosenborg

i morgen TV2 kl 20.00

UBERØRT: Espen Johnsen tar interessen fra engelske Arsenal med stor ro.Nå er det Rosenborg som gjelder, sier han.