RASTE: Jack Wilshere var forbannet da Chelsea gikk opp til 1-0 etter seks minutter, og med rette: Francis Coquelin ble stemplet av Ramires da Arsenal var på vei fram, rett foran øynene på dommer Martin Atkinson, men Chelsea fikk likevel kontre og score. Foto: REUTERS/Suzanne Plunkett
RASTE: Jack Wilshere var forbannet da Chelsea gikk opp til 1-0 etter seks minutter, og med rette: Francis Coquelin ble stemplet av Ramires da Arsenal var på vei fram, rett foran øynene på dommer Martin Atkinson, men Chelsea fikk likevel kontre og score. Foto: REUTERS/Suzanne PlunkettVis mer

Arsenal fortvilte over dommeren etter marerittstart

Sterk sluttspurt holdt ikke mot Chelsea.

Chelsea - Arsenal 2-1

(Dagbladet): Arsene Wenger ba om mer aggressivitet og kriging før bortekampen mot Chelsea i dag, men må ha lurt fælt på om spillerne hans sov i timen etter de første 45 minuttene på Stamford Bridge.

Chelsea var nemlig best i alt før pause og ledet fullt fortjent 2-0 etter scoringer fra Juan Mata og Frank Lampard. Samtidig var det kontroversielle avgjørelser i forbindelse med begge målene:

Francis Coquelin ble stemplet av Ramires da Arsenal var på vei fram, rett foran øynene på dommer Martin Atkinson, men Chelsea fikk likevel lov til å kontre. En herlig pasning ble silkemykt dempet av Juan Mata, før spanjolen banket ballen opp i nettaket til 1-0 for de blå etter seks minutters spill.

Vondt ble til verre for Arsenal etter 15 minutter, da Wojciech Szczesny forårsaket straffe i duell med Ramires. Riktignok virket straffesparket strengt, men da dommeren først blåste, var det strengt tatt ingen vei utenom å vise ut Arsenal-keeperen for å frata Ramires en målsjanse.

SIKKER: Frank Lampard var som vanlig sikkerheten selv fra straffemerket. Foto:  AFP PHOTO/Glyn KIRK -
SIKKER: Frank Lampard var som vanlig sikkerheten selv fra straffemerket. Foto: AFP PHOTO/Glyn KIRK - Vis mer

Dommer Atkinson valgte derimot en mellomløsning og nøyde seg med gult kort - det spørs om han hadde valgt den løsningen på et senere tidspunkt i kampen.

Lampard var uansett sikkerheten selv fra ellevemeteren, som vanlig, og Arsenal var i knestående.

Kampbildet snudde totalt
Men da det virket som om Chelsea skulle spasere seg til tre poeng, kom Wengers gutter ut som et forvandlet lag etter pause.

Plutselig var det de som vant duellene og som stresset Chelsea-spillerne til å gjøre feil, og etter vedvarende press kom belønningen etter 58 minutter.

Santi Cazorla slo en genial stikker mellom Chelsea-stopperne, Walcott kom stormende bakfra og avsluttet på beste måte med en sylskarp avslutning i nærmeste hjørne.

Fra å ha full kontroll var Chelsea rystet nå, og det meste av spillet foregikk på den siste tredelen foran målet til Petr Cech.

MISFORNØYD: Arsene Wenger hadde hissige diskusjoner med fjerdedommeren på sidelinja. Foto:   EPA/TOM HEVEZ
MISFORNØYD: Arsene Wenger hadde hissige diskusjoner med fjerdedommeren på sidelinja. Foto: EPA/TOM HEVEZ Vis mer

Fernando Torres viste noen glimt av god, gammel hurtighet på noen overganger, og kunne med litt hell fått en etterlengtet scoring, men heller ikke denne gangen ville det seg for spanjolen.

Ti minutter før slutt ble han erstattet av Demba Ba, som like etter fikk omgangens aller største sjanse. På en ny kontring rundet han Szczesny på hjørnet av 16-meteren og stormet inn i feltet. Thomas Vermaelen sto imidlertid på streken og fikk beinet ballen unna.

Massivt trykk
I sluttminuttene trykket Arsenal massivt for utlikningsmålet, og bare en siste liten-takling fra Gary Cahill reddet de tre poengene da Theo Walcott sto fri på 7-8 meter.

Oliver Giroud fikk den siste muligheten fem minutter på overtid, men headingen dalte ned på nettaket.

Arsenal kan være ni poeng bak topp fire dersom Tottenham slår Manchester United i ettermiddag. Chelsea trygget tredjeplassen, og er ti poeng bak ligaleder United med én kamp mer spilt.

NYFRISERT: Men Fernando Torres gikk igjen målløs av banen. Foto: AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS
NYFRISERT: Men Fernando Torres gikk igjen målløs av banen. Foto: AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS Vis mer