Arsenal frykter panserfotball

- United kan ikke vinne ved å spille som oss, sier Jens Lehmann.

(Dagbladet.no:) Det er bare litt under et døgn til FA-cupfinalen mellom Arsenal og Manchester United i Cardiff. Temperaturen er i ferd med å ta seg opp, og Jens Lehmann bidrar ikke akkurat med å holde kvikksølvet nede.

- Hvis de har lyst til å spille fotball slik vi gjør det, kommer de til å tape, sier keeperen til The Guardian.

- De er nødt til å satse på harde taklinger og et fysisk spill. Det er den eneste sjansen de har til å holde følge med oss, mener han.

Mer aggressive

Arsenal mener at United har vært spesielt aggressive i de siste oppgjørene, ikke minst da klubbene møttes på Old Trafford denne sesongen. Da vant United 2-0, og Arsene Wenger anklagde United for å ha sparket José Antionio Reyes ut av kampen.

Sir Alex Ferguson kalte det for «tullprat» og beskyldte Arsenal for å være tidenes dårligste tapere.

Tidligere i vinter var tempereaturen så høy mellom de to managerne, at sportsminister Richard Caborn blandet seg inn og ba dem roe seg.

Mener Wenger bløffer

TØFFE KAMPER: Oppgjørene mellom Arsenal og Manchester United pleier å bli harde kamper. Foto: AP
TØFFE KAMPER: Oppgjørene mellom Arsenal og Manchester United pleier å bli harde kamper. Foto: AP Vis mer

I går sa Alex Ferguson at han tror Wenger bløffer om skaden til Thierry Henry. Wenger har lenge sagt at stjernespissen kommer til å miste finalen på grunn av akillesskaden.

- Vi er ikke løgnere. Han kan gjerne forberede laget sitt på Henry, men jeg kan forsikre alle om at han ikke spiller, svarte Wenger.

Arsenal har bare vunnet én av klubbens ni siste kamper mot Manchester United. Derfor kan ikke den til tider utskjelte Lehmann si at han er helt uten beundring.

- Du er nødt til å respektere dem, siden de har noen veldig gode spillere på laget, sier Lehmann.

Ekstra sikkerhetsvakter

Det engelske fotballforbundet (FA) er også forberedt på at det også kan bli nødvendig med fysikk utenfor banen. I samråd med politiet i Wales har de bedt United stille med ekstra vakter, for å kontrollere eventuelle protester mot den nye eieren Malcolm Glazer.

Etter kampen mot Southampton forsøkte flere fans å storme banen, men de ble stoppet av vakter og politiet.

United-supportere har blitt oppfordret til å kle seg i sort for å markere avsky mot overtagelsen.

SPARKER UT MOT UNITED: Jens Lehmann mener at United bare kan vinne ved å spille tøff taklingsfotball.
HAR KRANGLET FØR: Patrick Vieira og Ruud van Nistelrooy i klinsj under en kamp i 2003. Gary Neville forsøkte å roe dem ned.