Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Arsenal fullstendig ydmyket. Cuco fra Karibien med historisk scoring

Misbrukte muligheten til å innta tabelltoppen.

HISTORISK NETTSUS:
Cuco Martina fikk drømmetreff mot Arsenal.
Foto: Reuters / Eddie Keogh
HISTORISK NETTSUS: Cuco Martina fikk drømmetreff mot Arsenal. Foto: Reuters / Eddie Keogh Vis mer

• Southampton - Arsenal 4-0 (1-0)

(Dagbladet): Arsenal hadde planer om å ta over tabelltoppen fra Leicester, som gikk på et 0-1-tap borte mot Liverpool tidligere i dag, men floppet fullstendig borte mot Southampton.

Arsène Wengers menn åpnet brukbart, men måtte gni seg i øynene da Cuco Martina ble tidenes første målscorer i Premier league fra Curaçao i Karibien.

Curaçao ble dermed den 91. nasjonen med en Premier League-målscorer.

Martina slo til med et spektakulært langskudd som minnet om den beste av det beste fra Roberto Carlos, før Shane Long (2) og José Fonte kompletterte ydmykelsen.

Til slutt vant Southampton hele 4-0 over stjernegalleriet fra London. Dette var Arsenals størst tap på 2. juledag siden 1959.

- Det er et skuffende resultat, men vi må gratulere Southampton. Dommeren lot mye gå, men når vi ikke er gode nok i duellspillet, får vi svi for det, sier Wenger til pressekorpset.

Drømmescoring Like etter at Nacho Monreal hadde en god mulighet for gjestene, viste Cuco Martina hvordan det skal gjøres.

19 minutter lyste kampuret da høyrebacken kunne juble for en av sesongens aller fineste scoringer. Med utsiden av foten banket Martina til fra 25 meter og fikk en vanvittig «Roberto Carlos-skru» på ballen som gikk rett i mål.

Shane Long kunne ha doblet ledelsen før pause, men fikk først uttelling etter hvilen.

Long ydmyket Arsenal Sadio Mané skapte trøbbel med sin hurtighet i Arsenal-forsvaret og fant Long foran mål, som denne gang satte ballen iskaldt bak Petr Cech.

I det 69. minutt ble ydmykelsen komplett da José Fonte stanget inn 3-0 etter en perfekt slått corner av forsvarskollega Ryan Bertrand.

Arsenal holdt på å få en redusering da Oliver Giroud var på farten ti minutter før slutt, men Maarten Stekelenburg i Southampton-målet slapp med skrekken.

På overtid økte Long til 4-0 med en lur avslutning mellom beina til Cech og ydmyket Arsenal fullstendig.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media