Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Arsenal går inn i 2014 på toppen av tabellen

Giroud dagens mann mot formsterke Newcastle.

MATCHVINNER: Olivier Giroud stusset inn scoringen som sendte Arsenal tilbake til toppen av tabellen. Foto: EPA/LINDSEY PARNABY
MATCHVINNER: Olivier Giroud stusset inn scoringen som sendte Arsenal tilbake til toppen av tabellen. Foto: EPA/LINDSEY PARNABY Vis mer

• Newcastle United - Arsenal 0-1 (0-0)

(Dagbladet): Med tre poeng i dag kunne Arsenal ta tilbake serieledelsen i Premier League, men måtte først bryne seg på formsterke Newcastle. Laget har nemlig sanket 22 poeng siden starten av november, og kan i så måte kun måle seg med Manchester City i poengfangsten.

De klarte imidlertid ikke å stoppe et Arsenal som var sultne på å gå inn i 2014 på toppen av tabellen.

- Det var veldig tilfredsstillende å vinne, fordi vi overrasket mange og vi vil gå videre derfra. Vi spilte to bortekamper og fikk seks poeng mot West Ham og Newcastle nå, og du ser at laget er klare for å fighte videre. La oss fortsette med det og prøve å utvikle laget, sier Arsene Wenger til BBC etter kampen.

SCORINGEN: Giroud kunne enkelt stusse et perfekt slått frispark forbi Newcastle-keeper Tim Krul. Foto: AFP PHOTO / IAN MACNICOL
SCORINGEN: Giroud kunne enkelt stusse et perfekt slått frispark forbi Newcastle-keeper Tim Krul. Foto: AFP PHOTO / IAN MACNICOL Vis mer

Arsenal tok tidlig kommandoen, men slet med å komme til de store sjansene.

Scoring Først på overtid i første omgang kom det to store sjanser, og begge til Newcastle, som yppet seg på London-laget. Mathieu Debuchy headet et corner i tverrliggeren.

Andre omgang startet noe tamt, og scoringen kom etter drøye timen var spilt på St. James' Park. Arsenal fikk frispark i god posisjon fra vensre, og Olivier Giroud kunne stusse det perfekt slåtte frisparket via hodet, forbi Newcastle-keeper Tim Krul og i mål.

- Det er fint å score, det har gått et par kamper, så det er viktig å komme tilbake. Det var en vanskelig kamp mot flere av mine landsmenn, og det var viktig å vinne, sier målscoreren til BBC.

Redning på strek Fra der ble Arsenal hvassere. Theo Walcott prøvde seg blant annet på en lobb, som Debuchy reddet på streken med hodet, før Giroud fikk prøve seg igjen.

Bortelaget holdt for øvrig på å gå på en kjempeskrell idet de spilte ballen tilbake til keeper drøye ti minutter før slutt. Keeper Wojciech Szczesny spilte ballen ut og rett i fleisen på Loic Remy. Flaks for bortelaget at Remy ikke klarte å styre den med nesa.

Det var scoringen som skulle til for at dette ble en artig fotballkamp. Det endte imidlertid 0-1 til Arsenal.

Arsenals Mesut Özil er for øvrig ute med en skulderskade.

- Jeg tror ikke han blir klar til onsdag, men kanskje etter det. Vi får se, sa Arsene Wenger.