Arsenal gikk en halv milliard i pluss

Pengene skal brukes på spillere.

BEVIS MOT TOTTENHAM: Et Arsenal-lag med både unge og erfarne spillere feide Tottenham av banen tirsdag. Foto: AP/Kirsty Wigglesworth
BEVIS MOT TOTTENHAM: Et Arsenal-lag med både unge og erfarne spillere feide Tottenham av banen tirsdag. Foto: AP/Kirsty WigglesworthVis mer

|||(Dagbladet): Arsenal har aldri tjent mer penger.

Det viser årsregnskapet for londonklubben, som ble offentliggjort i dag. The Gunners gikk hele 56 millioner pund i overskudd før skatt, eller omlag 521 millioner kroner, melder nyhetsbyrået PA.

Det er rekord, og opp drøyt 100 millioner fra forrige juni til juni-periode. Tallene viser at klubben også har betalt ned all gjeld, 1,3 milliarder, på eiendomsutbyggingen klubben har gjennomført på den gamle hjemmebanen Higbury.

Totalt omsatte de rødhvite for 3,53 milliarder kroner - det inkluderer eidendomssalg.

Nå lover Arsenal-direktør Ivan Gazidis at pengene klubben tjener skal brukes på spillestallen. Manager Arsene Wenger blir stadig kritisert for å ikke forsterke laget med kostbare stjerner.

- Mesteparten går til laget, enten er det spillerkontrakter eller overgangssummer. Men det betyr ikke at vi kan konkurrere med slike som Manchester City om spillere, fordi slike summer og lønninger ikke kan driftes av en fotballklubb. Men det betyr, det tror jeg, at vi kan konkurrere på banen, sier Gazidis.

Direktøren understreker at laget fortsatt skal bygge opp spillere, ikke bare kjøpe ferdigutviklede.

- Vi ser et voldsomt antall gode unge spillere som har framgang, de er i ferd med å bli toppspillere. Jeg tror kampen mot Spurs tirsdag viste det, sier Gazidis.

Også Manchester United gikk med rekordstort overskudd da tallene ble sluppet tidligere i år, men det skyldes hovedsaklig salget av Ronaldo til Real Madrid.

Akkurat som City taper Chelsea penger på fotball. Ligamesterne noterte et underskudd på omlag 430 millioner ved siste årsoppgjør.