Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Arsenal gikk på ny blemme

London-klubben står med ni kamper uten seier. Publikum buet ut spillerne mot Brighton.

0-1: Brighton jubler etter kampens første scoring før hvilen. Foto: Frank Augstein/AP/NTB Scanpix
0-1: Brighton jubler etter kampens første scoring før hvilen. Foto: Frank Augstein/AP/NTB Scanpix Vis mer

Arsenal - Brighton 1-2 (0-1)

Arsenal hadde ikke vunnet på de åtte siste kampene og kvittet seg nylig med manager Unai Emery. Vikar Fredrik Ljungberg fikk ikke noen drømmestart som midlertidig hovedtrener mot Saints, og det skulle bli verre i kveld.

Brighton tok ledelsen snaut 36 minutter ut i oppgjøret, etter å ha vært det førende laget i store perioder av omgangen. En ting er at Arsenal ikke vinner kamper lenger, men måten det skjer på er alarmerende.

Brighton har yppet seg mot flere storlag denne sesongen, som da de slo Tottenham 3-0 hjemme. Men på bortebane var fasiten fem tap på de seks siste ligakampene (én uavgjort).

Den første scoringen var også av det billige slaget. Det var seks Arsenal-spillere i og rundt egen boks da Sokratis fikk en touch på ballen, bare for å forlenge den til midtstopper Adam Webster på en corner. Han dro til på direkten og ballen seilte forbi Bernd Leno i buret.

Et godt bilde på hvor lite Arsenal skapte framover kommer her: Pierre-Emerick Aubameyang og Alexandre Lacazette slo bare én pasning til hverandre før pause. Da lagene gikk i garderoben halvveis var det til pipekonsert fra hjemmepublikummet.

Like etter hvilen ble buing snudd til jubel på stadion, da Arsenal utliknet. En corner ble slått på pannebrasken til Lacazette, som stanget ballen i en bue over alle og i mål.

Og nå var det Arsenal for alle pengene, mens Brighton-spillerne hang i tauene.

Etter en snau time trodde Arsenal at kampen var snudd da David Luiz stanget inn en scoring, men reprisen viste at han i likhet med flere Arsenal-spillere var i offside da frisparket ble slått.

Arsenal jaget for å få seiersmålet, men i stedet scoret Brighton. Neal Maupay raget høyest på et innlegg og stanget inn seiersmålet ti minutter før slutt. Noen publikummere svarte med å forlate stadion - de hadde allerede fått nok.

Forrige Arsenal-seier i Premier League kom 6. oktober mot Bournemouth. Det er mørke skyer over Emirates, som fikk en ny pipekonsert over seg da dommeren blåste av.