HERLIG FORARBEID: Robin van Persie satte inn 1-0 for Arsenal, men lagkameratene la på sprang etter servitør Alex Song, som i forarbeidet til scoringen passerte tre Dortmund-spillere før han la ballen på sølvfat. Foto:    REUTERS/Eddie Keogh
HERLIG FORARBEID: Robin van Persie satte inn 1-0 for Arsenal, men lagkameratene la på sprang etter servitør Alex Song, som i forarbeidet til scoringen passerte tre Dortmund-spillere før han la ballen på sølvfat. Foto: REUTERS/Eddie KeoghVis mer

Arsenal-gutta løp til Song da van Persie scoret

Sikret gruppeseier med seier mot Dortmund.

Hvem ellers, spurte fansen seg etter at Robin van Persie nok en gang hadde avgjort en kamp i Arsenals favør. Nederlenderen var het da London-laget gikk videre i mesterligaen med 2-1 over Dortmund.

Mye har handlet om van Persie og hans enorme målappetitt i Nord-London denne sesongen. Riktig nok var scoringene mot Dortmund «bare» hans annen og tredje på fem mesterligakamper, men listen på 33 scoringer på de siste 30 kampene i alle turneringer taler for seg.

STORSCORER: Dortmund-keeper Roman Weidenfeller fikk merke at Robin van Persie er i det ustoppelige hjørnet om dagen. Foto: EPA/FRISO GENTSCH
STORSCORER: Dortmund-keeper Roman Weidenfeller fikk merke at Robin van Persie er i det ustoppelige hjørnet om dagen. Foto: EPA/FRISO GENTSCH Vis mer

Etter en tam og målløs første omgang, skapte van Persie jubelstemning på tribunene like etter hvilen. Tre minutter var spilt av annen omgang da Alexandre Song forserte flere Dortmund-spillere langs venstrekanten og slo inn til storscoreren, som headet vertene i føringen. Derfra hadde Arsenal god kontroll på oppgjøret, men van Persie ville trygge ledelsen fem minutter før slutt. Etter en stuss fra Thomas Vermaelen fikk han rusle ballen i mål.

Dortmund svarte ved Shinji Kagawa i tilleggstiden, men målet kom for sent. Dermed må tyskerne innse at de ligger sist i mesterligaens gruppe F og har små sjanser til å gå videre.

OG IGJEN: Van Persie header inn ledermålet for Arsenal. Foto:   AFP PHOTO/ GLYN KIRK
OG IGJEN: Van Persie header inn ledermålet for Arsenal. Foto: AFP PHOTO/ GLYN KIRK Vis mer

Olympiakos tok bedre vare på sin mulighet for avansement ved overraskende å slå Marseille 1-0 på bortebane onsdag. Mens de franske vertene slet med å skape farligheter, ble de overrumplet av grekernes innbytter Ioannis Fetfatzidis i det 82. spilleminutt.

Fran Yeste lurte Marseille-forsvaret med en fin lobb, og i feltet ventet Fetfatzidis, som ble matchvinner med et lavt og nærmet ustoppelig skudd. Marseille ligger fortsatt poenget foran Olympiakos i gruppe F, men møter Dortmund til en tøff bortekamp i siste runde. I sin siste kamp får Olympiakos besøk av Arsenal, som allerede har vunnet gruppen.

Arsenal er eneste engelske lag som har sikret avansement i mesterligaen før siste runde. Manchester United må ha poeng i Sveits om to uker for å gå videre, Chelsea må etter onsdagens nederlag i Tyskland minst ha uavgjort hjemme mot Valencia (og kanskje vinne), mens Manchester City må vinne selv og håpe på hjelp for å kunne ta seg til cupspillet.

(NTB)