Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Arsenal-guttunger skal ta revansj mot Adebayor

- En villmann sist, sier supportersjef.

SE PÅ MEG! Emmanuel Adebayor løp over hele banen for å feire foran Arsenal-fansen etter sin scoring i 4-2-kampen i september. Foto: AP/Jon Super
SE PÅ MEG! Emmanuel Adebayor løp over hele banen for å feire foran Arsenal-fansen etter sin scoring i 4-2-kampen i september. Foto: AP/Jon Super Vis mer

|||• Direkte fra kl. 20.45: Følg og diskuter kvartfinalene i studio

(Dagbladet): Få husker resultatet og scoringene, nesten alle husker Emmanuel Adebayors krumspring sist Manchester City spilte hjemme mot Arsenal.

Ikke bare løp han 90 meter for å håne Gunners-fansen, 25-åringen sparket også til Robin van Persie og ble utestengt og bøtelagt.

Revansj
I kveld møter Adebayor gamleklubben igjen, i kvartfinalen i ligacupen - og igjen på Eastlands.

VAKTER SKADD: Arsenal-fansen reagerte voldsomt på Adebayors feiring, og sikkerhetsvakter i Manchester kom i klem og pådro seg skader. Foto: EPA/MAGI HAROUN
VAKTER SKADD: Arsenal-fansen reagerte voldsomt på Adebayors feiring, og sikkerhetsvakter i Manchester kom i klem og pådro seg skader. Foto: EPA/MAGI HAROUN Vis mer

- Det ligger nok litt revansj i bakhodet på Arsenal-spillerne, sier Bjørn Furuheim, leder i Arsenals norske supporterklubb.

Supporterlederen håper ikke på noen gjentakelse, verken på resultat eller Togo-spissens oppførsel.

- Jeg håper fokuset kommer vekk fra Adebayor, han oppførte seg som en villmann sist. Han fikk pepper fra Arsenal-fansen, men han var vill og gæern. Han sparket jo van Persie i hodet. Jeg håper han roer seg ned, ingen er tjent med å holde på sånn, sier Furuheim.

City-manager Mark Hughes stiller med sitt beste lag i ligacupen. Arsenal-sjef Arsene Wenger satser på at juniorene gjør jobben, sammen med enkelte etablerte spillere.

Hørt om Kyle Bartley?

11 unggutter
Du må nesten være Arsenal-fan for å vite at han er 18 år og midtstopper. Han er én av 11 gutter på 20 år eller yngre i Arsenals kamptropp mot City.

Og ifølge Gunners.no-lederen er det sannsynlig at Bartley må stoppe Adebayor.

UTESTENGT: Adebayor fikk tre kampers utestengelse for denne støvelen mot Robin van Persie. Foto: EPA/MAGI HAROUN
UTESTENGT: Adebayor fikk tre kampers utestengelse for denne støvelen mot Robin van Persie. Foto: EPA/MAGI HAROUN Vis mer

- Bartley har vært kaptein på reservelaget, han har fått mye skryt. Spennende at han får prøvd seg mot et så godt lag som City, sier Furuheim.

På oppdrag fra Dagbladet har supportersjefen tatt ut det laget han tror starter i kveld, og det inneholder bare et par av stjernene som vanligvis starter i ligaen.

- Kan dere vinne med det laget?

- Jeg tror at vi kan utfordre dem, og gå videre. Jeg tror disse gutta gjør en god innsats. Wenger sier han stiller med et lag som kan vinne, og laget ser bra ut.

SCORET FØRST: Adebayor nikket inn sitt mål mot Arsenal, klubben han forlot i sommer. Foto: AP/PA
SCORET FØRST: Adebayor nikket inn sitt mål mot Arsenal, klubben han forlot i sommer. Foto: AP/PA Vis mer

- Hvordan er følelsene for Adebayor?

- Han har jeg mistet all respekt for. Han dementerte aldri spekulasjoner om seg selv, og hadde ingen tilhørighet til klubben. Han gikk etter pengene, og har kritisert gamle kollegaer i Arsenal. Og så går han for å skade sin tidligere spissmakker.

- Han en en kjempegod spiller når han er i form, men det er synd han ikke har mer mellom ørene. Jeg vil aldri mer se han i en Arsenal-drakt.

City uten semi siden 1981
Furuheim legger til at han ikke synes noe om ropene togoleseren ble utsatt for fra tilreisende Arsenal-supportere i september.

- Å skrike om at faren hans er elefanttemmer er ikke noe særlig. Jeg håper slikt blir slått ned på.

UNGGUTTA SENKET LIVERPOOL: Her feirer Arsenals unge mannskap Fran Meridas perlescoring mot Liverpool hjemme på Emirates. Foto: AFP/Carl de Souza
UNGGUTTA SENKET LIVERPOOL: Her feirer Arsenals unge mannskap Fran Meridas perlescoring mot Liverpool hjemme på Emirates. Foto: AFP/Carl de Souza Vis mer

Til våren er det fire år siden Arsenal vant klubbens siste trofé. Supportersjefen vil ikke kritisere Wenger for å ikke toppe laget i den aller minste cupen.

- Jeg håper virkelig at Arsenal snart vinner et trofé, men ligacupen er ikke viktigst. Det er bra vi ikke sliter ut førstelagsgutta, og nå får ungguttene vist seg fram her. Det er Wengers politikk.

Manchester City har forøvrig ikke vunnet et eneste trofé siden 1976. En seier mot Arsenal vil være ekstra kjærkommen fordi de lyseblå har sju strake uavgjorte i serien.

En eventuell semifinale blir den første City når siden 1981, da klubben kom til FA-cupfinalen og tapte etter omkamp mot Spurs.

- Dette er en stor kamp for oss. Den er viktig fordi vi vil videre. Denne klubben har ikke vært i en semifinale i en cup på mange år, og det vil vi gjøre noe med. Motivasjon blir ikke noe problem for noen, sier Hughes.

FÅR SJANSEN STADIG VEKK: 18-årige Aaron Ramsey har vært på banen for Arsenal i 15 kamper så langt denne sesongen, både i serie, ligacup og Champions League. Her mot Wolves. Foto: EPA/LEE SANDERS
FÅR SJANSEN STADIG VEKK: 18-årige Aaron Ramsey har vært på banen for Arsenal i 15 kamper så langt denne sesongen, både i serie, ligacup og Champions League. Her mot Wolves. Foto: EPA/LEE SANDERS Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media