Arsenal slo Tottenham i Premier League

Arsenal hånet erkerivalen etter livsviktig seier: - Tottenham, dere har alltid vært ræva

Wengers Arsenal banket Pochettinos Spurs da det gjaldt som mest.

BEST MOT RIVALEN: Tottenham presser på for et regimeskifte i Nord-London, men i dag var Arsenal sterkest. Foto: NTB Scanpix
BEST MOT RIVALEN: Tottenham presser på for et regimeskifte i Nord-London, men i dag var Arsenal sterkest. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Arsenal-Tottenham 2-0 (2-0):

LONDON (Dagbladet): Det meste har dreid seg om ett tema i oppkjøringen mot dagens Nord-London-derby:

Er vi vitne til et regimeskifte mellom de to erkerivalene?

Er det Tottenham som – etter mange, mange år som soleklar nummer to – kan kalle seg Nord-Londons beste lag? Har Mauricio Pochettino tatt innersvingen på Arsene Wenger? Har Tottenhams unge engelske stamme utmanøvrert Arsenals fremste menn?

Diskuterer regimeskifte

JUBEL: Shkodran Mustafi jubler med lagkompisene etter å ha headet inn 1-0. Foto: NTB Scanpix
JUBEL: Shkodran Mustafi jubler med lagkompisene etter å ha headet inn 1-0. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Spørsmålene har vært mange. Svarene også. Alle balløyas fremste eksperter har vært på saken. Arsenal-fansen vil si at det krever mer enn én sesong som beste lag på Premier League-tabellen om man skal kalle seg sjef. Gunners hadde før sist sesong endt opp høyere på tabellen enn Tottenham samtlige år siden 1994/95.

Tottenham-fansen vil si at det holder med én sesong. At det er Spurs som har en spennende retning, med en ung stamme med stjerner med langtidskontrakter, nytt stadion som snart er ferdig og en av fotballens mest spennende managere i Pochettino.

Etter tre strake 1-1-kamper mellom lagene på Emirates i serien var det i ettermiddag Pochettinos gutter skulle gjøre det: Slå rivalen borte.

Men hatkampen ble ikke som bortelaget håpet på. Hjemmelaget var nemlig best i det beste - og ikke minst mer effektive.

To kjappe før pause

1-0 ved Shkodran Mustafi og 2-0 signert Alexis Sanchez kom med fem minutters mellomrom rett før pause. Og rett før hvilen var alt snakk om regimeskifte glemt - i hvert fall av hjemmefansen.

Med nyvunnen selvtillit sang de som de alltid har gjort: «Tottenham, you've always been shit» (Tottenham, dere har alltid vært ræva).

Det største jubelbrølet kom da Tottenhams to fremste yndlinger, Harry Kane og Dele Alli - begge åpenbart småskadet og ute av form - ble byttet ut samtidig et kvarter før slutt.

Innbytterne Heung-Min Son og Fernando Llorente fikk heller ikke til stort for Spurs. Midstopper Eric Dier var faktisk nærmest scoring mot slutten, men Petr Cech vartet opp med en strålende redning.

Startet best

Arsenal kom til kampens første mulighet etter fire minutters spill, men avslutningen fra Alexandre Lacazette gikk høyt over etter at Eric Dier hadde rotet bort ballen. Like etter var det Harry Kanes tur, men Petr Cech hadde få problemer med å holde avslutningen fra skrått hold.

Hjemmelaget skapte kampens første målsjanse, etter 19 minutter, da Aaron Ramsey slo en herlig stikker til Hector Bellerin. Spanjolen slo hardt inn foran Spurs-kassa langs bakken, men Lacazette rakk aldri fram, godt pakket inn av Davinson Sanchez og Eric Dier.

Etter en halvtimes spill var det Mesut Özil som kom til innlegg fra omtrent same posisjon, men Eric Dier rakk fram på innlegget først, og fikk med nød og nepp klarert til corner.

Eriksen i stanga

Arsenal tok mer og mer over i denne perioden, og det ble ganske tydelig at Arsene Wengers kampplan fungerte: Press Tottenham høyt, unngå at de spiller seg ut bakfra og vinn hodeduellene når de presses til å slå langt.

Spurs så imidlertid ofte farlige ut de gangene de kom seg over midten. Etter en drøy halvtime dro Christian Eriksen til med et smart skudd mot Cechs korthjørne, og ballen traff stolpen klokkereint helt nederst.

Like etter at Tottenham hadde yppet seg slo imidlertid Arsenal tilbake. Knallhardt. Alex Sanchez vant et frispark høyt i banen, og det slo Özil perfekt inn i boksen. Der var landsmann Shkodran Mustafi høyest, og headet ballen i Hugo Lloris’ lengste hjørne, via stanga og inn.

Fem minutter seinere ble én til to. Lacazette dro med seg kula i boksen og la inn foran til Sanchez. Chileneren fikk ikke et spesielt godt førstetouch, men fikk med seg ballen likevel. Fra kloss hold hamret han den opp i nettaket bak en forfjamset Lloris.

IKKE I FORM: Harry Kane så småskadet ut i dagens match, mens Dele Alli er langt unna formen. Her sitter de på Spurs-benken etter å ha blitt byttet ut, til hjemmefansens store glede. Foto: NTB Scanpix
IKKE I FORM: Harry Kane så småskadet ut i dagens match, mens Dele Alli er langt unna formen. Her sitter de på Spurs-benken etter å ha blitt byttet ut, til hjemmefansens store glede. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Pochettino og Tottenham hadde riktignok ikke planer om å gi seg uten kamp. De liljehvite så langt skarpere ut innledningsvis i 2. omgang, og skapte flere halvsjanser som burde ha blitt til noe mer.

Kane og Alli ut

Etter 55 minutter ropte Harry Kane på straffe da han ble meid ned i Gunners-boksen, men dommer Mike Dean vinket spillet videre.

Tottenham prøvde og prøvde den siste halvtimen, men klarte aldri å skape sjansen som kunne gi håp om poeng. Det var åpenbart at verken Kane eller Alli er i form, og hjemmefansen godtet seg ekstra da de to ble byttet ut samtidig.

Kampen endte 2-0, og regimeskiftet er satt på vent. I hvert fall inntil videre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer