- Arsenal har økt budet på Luis Suarez

Liverpool har avslått budet, men nå kan han diskutere med London-klubben.

ARSENAL MED NYTT BUD: Arsenal har kommet med et bud på Liverpool-spiller Luis Suarez som gjør at de kan snakke med spilleren. Foto: AFP PHOTO / ANDREW YATES/NTB Scanpix
ARSENAL MED NYTT BUD: Arsenal har kommet med et bud på Liverpool-spiller Luis Suarez som gjør at de kan snakke med spilleren. Foto: AFP PHOTO / ANDREW YATES/NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Arsenal har lagt inn et nytt og forbedret bud på Liverpool-spiller Luis Suarez, det skriver flere engelske medier i kveld. Budet lyder på 40 millioner pluss ett pund. Ja, du hørte riktig. Og den summen er ikke tilfeldig.

Luis Suarez har nemlig en klausul i kontrakten som sier at han kan diskutere med andre klubber dersom en klubb skulle legge inn et bud som er høyere enn 40 millioner pund, noe Arsenal nå har gjort. Så selv om Liverpool har avslått budet, står hovedpersonen selv fritt til å høre på hva London-klubben har å tilby.

Liverpool står på at klausulen på 40 millioner pund ikke er en fastsatt salgspris, og at klubben derfor bestemmer selv hvor mye de er villig til å la Luis Suarez gå for. Liverpool skal anse Suarez for å være mer verdt enn Fernando Torres, som ble solgt til Chelsea for rundt 50 millioner pund.

Må høyne budet Dette bekreftet Liverpool-manager Brendan Rodgers da han satte Luis Suarez i samme kategori som Edinson Cavani.

- Når du ser på at Cavani ble solgt for 55 millioner pund, du vet, Luis Suarez er på lik linje med sitt talent. Det første budet til Arsenal var ikke verdig Suarez' talent, og selv om de ville komme tilbake med et bud på den størrelsen (55 millioner pund) så er det ikke sikkert han vil bli solgt, fordi vi prøver å bygge noe her, sa Rodgers ifølge The Guardian.

Det spørs om Liverpool er villig til å la sin stjernespiller gå til en av de største rivalene i England. Liverpool-manager Brendan Rodgers tror ikke at Luis Suárez forsvinner fra klubben i dette overgangsvinduet.

Suarez har gitt klar beskjed om at han ønsker seg bort fra England, og han vil aller helst til Spania. Spissen hevder at den britiske pressen er «på jakt etter ham».