Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Arsenal har vært i toppen før, vi får se hvor de er i mars

Ordkrigen har begynt før United-Arsenal.

SKEPTISK: Wayne Rooney tror ikke Arsenal vil klare å holde seg på toppen av Premier League. Foto: Rafa Rivas / AFP Photo / NTB Scanpix
SKEPTISK: Wayne Rooney tror ikke Arsenal vil klare å holde seg på toppen av Premier League. Foto: Rafa Rivas / AFP Photo / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Arsenal topper Premier League, og har siden tapet mot Aston Villa i første runde virket nesten utilnærmelige i år.

Søndag skal The Gunners få sesongens kanskje største utfrodring hittil, når de gjester regjerende mester Manchester United på Old Trafford.

United har ikke imponert så langt denne sesongen, men Wayne Rooney har troa før søndagens gigantoppgjør.

Må gripe sjansen - Selvfølgelig kan vi slå Arsenal, vi har gjort det mange ganger før, sier Rooney, ifølge The Mirror.

- De er i god form, så vi vet det blir en vanskelig kamp. Men vi må gå inn kampen med selvtillit og tro, det er nå vi har sjansen til å ta inn på toppen og komme inn i tittelkampen igjen. 

Sternespissen tror ikke Arsenal vil være i stand til å holde forspranget på toppen av Premier League.

- Vi har sett før at Arsenal har vært i topp to til februar-mars og så falt tilbake. Vi får vente og se hvor de er i mars. De gjør det strålende for øyeblikket, så det er deres jobb å holde seg på topp og vår jobb å ta dem igjen.

Positiv Ramsey Arsenals store spiller denne sesongen, Aaron Ramsey, er ikke enig i Rooneys utsagn.

- Vårt største problem de siste sesongene har vært at vi starter dårlig, sier Ramsey, ifølge The Mirror.

- Men denne sesongen har vi fått en fantastisk start. Hvis vi klarer å sette oss selv i en god posisjon, så har vi vært bedre enn alle andre på å plukke poeng mot slutten.

Ramsey tror Arsenal vil kunne dra nytte av sin gode form på søndag.

- Vi har en kjempestor kamp mot United på søndag. Vi har slitt med å vinne der tidligere, så vi kan forhåpentligvis dra dit med mer selvtillit denne gangen og få et godt resultat.

Carrick ute En faktor som klart taler i Arsenals fordel, er fraværet av Uniteds Michael Carrick.

Midtbanegeneralen har vært en av Uniteds mest stabile spillere de siste sesongene, men en skade i akillesen gjør at Carrick mest sannsynlig sitter på tribunen på søndag.

Arsenal er imidlertid ikke uten skader de heller. Theo Walcott, Lukas Podolski og Alex Oxlade-Chamberlain er alle uaktuelle.

HAR TROA: Aaron Ramsey (t.h.) tror Arsenals gode sesongstart kan føre dem helt til sereigull. Foto: Odd Andersen / AFP Photo / NTB Scanpix
HAR TROA: Aaron Ramsey (t.h.) tror Arsenals gode sesongstart kan føre dem helt til sereigull. Foto: Odd Andersen / AFP Photo / NTB Scanpix Vis mer