UTSATT FOR TYVERI: Tidligere Arsenal-, Ajax- og Portsmouth-spiller Nwankwo Kanu har blitt frastjålet medaljene sine. Her holder han FA-cup-trofeet som han vant med Portsmouth i 07/08-sesongen. Foto: Pius Utomi Ekpei / AFP / NTB Scanpix
UTSATT FOR TYVERI: Tidligere Arsenal-, Ajax- og Portsmouth-spiller Nwankwo Kanu har blitt frastjålet medaljene sine. Her holder han FA-cup-trofeet som han vant med Portsmouth i 07/08-sesongen. Foto: Pius Utomi Ekpei / AFP / NTB ScanpixVis mer

Nwankwo Kanu frastjålet medaljer

Arsenal-helt frastjålet medaljer: - Den tristeste dagen i mitt liv

- Jeg aner ikke hvordan jeg skal få dem tilbake, sier tidligere Arsenal-stjerne Nwankwo Kanu.

Tidligere Arsenal-stjerne og nigeriansk landslagsspiller Nwankwo Kanu er frastjålet alle sine medaljer og trofeer.

- Den tristeste dag i mitt liv, sier han.

- Jeg kan ikke forstå hvorfor dette må skje meg. Alle medaljene jeg har vunnet, og OL-fakkelen som jeg satte enormt stor pris på, er borte. Jeg aner ikke hvordan jeg skal få dem tilbake, sier Kanu til nettstedet The Cable.

Medaljene og trofeene befant seg i en bygning han eier i Lagos, og som er gjenstand for en rettslig tvist. Det er mistanke om at forsvinningen har sammenheng med denne striden.

- Kanu har jobbet hardt for å vinne medaljene, og det smerter ham intenst at de er borte. Vi ber med respekt politiet og andre myndigheter om å jobbe hardt for å få dem tilbake og stille de skyldige til ansvar, sier Nigerias fotballpresident Amaju Pinnick.

Kanu ble to ganger kåret til årets afrikanske spiller, og han vant titler med Arsenal, Ajax og Portsmouth.

Etter at han la opp har han vært leder for en stiftelse som hjelper afrikanske barn med hjertelidelser.