Arsenal herjet med svak tyrkisk motstand

Slo brutalt tilbake etter svak ligaåpning.

 VANT:  Bakary Sagna og Per Mertesacker (i midten) jubler etter å ha vunnet 3-0 i Tyrkia. Foto: AFP Photo /Ozan Kose.
VANT: Bakary Sagna og Per Mertesacker (i midten) jubler etter å ha vunnet 3-0 i Tyrkia. Foto: AFP Photo /Ozan Kose.Vis mer

* Fenerbache - Arsenal 0-3

Arsenal slo tilbake etter den svake serieåpningen og all kritikken for manglende spillerkjøp. Med 3-0 over Fenerbahçe er laget så godt som klart for en ny mesterligasesong.

Returkampen i London gjenstår for Arsène Wengers menn, men det bør bli en ren formalitet etter oppvisningen i Tyrkia onsdag.

Arsenal dominerte fullstendig i bortekampen mot laget som opprinnelig ble utelukket fra europacupen, men fikk spille kvalifiseringen i påvente av en endelig avgjørelse. Hjemmelaget holdt nullen til pause, men den Arsenal punkterte både den og stemningen i annen omgang.

Kieran Gibbs scoret det første målet etter fint forarbeid av Jack Wilshere og Theo Walcott i det 51. minutt.

Aaron Ramsey doblet ledelsen med et langskudd fra 25 meter etter vel timen spilt, mens Olivier Giroud satte punktum fra straffemerket i det 77. minutt etter at Walcott ble felt av Michal Kadlec.

Ny skade
Helt smertefritt gikk ikke kvelden for Arsenal. Midtstopper Laurent Koscielny måtte ut med et blødende hodesår etter å ha blitt utsatt for ufin behandling fra Pierre Webo etter en halvtime.

Full fart mot mesterligaen holder også sveitsiske Basel og østerrikske Austria Wien. De vant henholdsvis 4-2 borte mot bulgarske Ludogorets (to mål av Mohamed Salah) og 2-0 borte mot kroatiske Dinamo Zagreb (mål av Marin Leovac og Marko Stankovic).

Schalke blir nødt til å slite for mesterligadeltakelsen etter skuffende 1-1 hjemme mot greske PAOK, som ledes av tidligere Schalke-trener Huub Stevens. Jefferson Farfán ga den tyske storklubben ledelsen i første omgang, men Miroslav Stoch utlignet med et viktig bortemål i det 73. minutt.

Det står 1-1 også mellom Steaua Bucuresti og Legia Warszawa, og den polske klubben må bli favoritt foran returkampen på hjemmebane.

(NTB)