Arsenal jager Liverpool

Med seier mot Watford haler Arsenal innpå Liverpool i kampen om en plass i Champions League. Leeds klarte bare uavgjort i ettermiddag.

Før kampstart i dag hadde både Leeds og Arsenal 60 poeng, seks bak Liverpool på andreplassen.

Men to mål fra Thierry Henry og ett fra Ray Parlour kappet forspranget til tre poeng. Arsenal har i tillegg én kamp mindre spilt enn Liverpool.

Kampen på Vicarage Road ble mer dramatisk enn Arsenal likte. I løpet av to minutter av andreomgang scoret Watford to ganger og truet med å stjele poeng fra londonrivalen.

Men det endte 2-3 og helt på tampen av kampen skjedde episoden som kan får ettervirkninger, både for Arsenal og hovedperson Patrick Vieira.

Franskmannen ble felt av islandske Heidur Helguson og svarte med en løftet hånd mot spissens hode. Vieira slapp overraskende med gult kort, men etter kampen braket de to sammen på vei til spillertunnellen.

Dersom dommeren fikk med seg episodene, får begge spillerne trolig lang karantene - og klubbene risikerer bot og høring.

Lenger nord i England fikk Leeds en knallstart med tomålsledelse mot Newcastle etter bare et drøyt kvarter.

Men England- og Newcastle-kaptein Alan Shearer reddet ett poeng med to mål. Synd for Leeds som taper terreng i tetsjiktet. Venstreback Ian Harte misset også en straffe på stillingen 2-2.

Alf-Inge Håland fikk sjansen på midtbanen, sammen med Eirik Bakke. Begge hadde gode muligheter til å avgjøre kampen for Leeds.

Her er kampreferatet fra søndagskampene i Premier Leauge:

JUBEL: Thierry Henry har nettopp scoret sitt andre, og arsenals tredje mål.
ELEGANT: Henry vipper med seg ballen, mens Watfords Robert Page setter fart.
FRISPARK-MÅL: Leeds-spilleren Michael Bridges ser at Jason Wilcox' frispark går inn bak keeper Shay Given.
KONTROLLERT: Michael Bridges scorer Leeds' første mål i dagens kamp mot Newcastle.