Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Arsenal jager Ogbuke

Følger Lyn-spissen tett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO/LONDON (Dagbladet): Arsene Wenger er kjent for å ha den fulle oversikt over unge fotballtalenter, ikke minst de afrikanske. I sommer har Arsenal fulgt den nigerianske Lyn-spissen Chinedu Ogbukes prestasjoner med stor interesse.

- De har sett ham, bekrefter Lyns sportsdirektør Torgeir Bjarmann overfor Dagbladet.

Den engelske storklubben, som kom til mesterligafinalen sist år, har i mange år satset på å kjøpe unge spillere og tilvenne dem klubbens spillestil. Foreløpig har ikke Lyn mottatt noen konkret forespørsel eller bud fra London-laget.

- Ingenting, sier en ordknapp Bjarmann.

Lyn møter Stabæk på Nadderud i morgen. Det har lenge vært kjent at storklubber er nysgjerrige på John Obi Mikels to gjenværende kamerater på Oslos vestkant. Spesielt Ogbuke, som forrige helg hælsparket inn sitt første tippeligamål for sesongen, skal være et hett navn i flere europeiske storklubber.

- Det er en ære om store klubber er interessert i meg. Jeg er ung og jobber hardt hver dag for å bli så god som mulig. Men akkurat nå er jeg i Lyn og konsentrerer meg om å gjøre det best mulig her, uttale «Edu» til Dagbladet tidligere i sommer.

Under fotball-VM ga han også klart uttrykk for hvem han hadde mest sansen for:

- Jeg prøver å lære av spissene, spesielt Thierry (Henry). Han er en praktfull spiller. Jeg liker spesielt farten hans. Jeg håper å bli like god som ham.

EDU PÅ VEI: Arsenal hadde sin Edu for noen sesonger siden - nå jakter de hans navnebror i Lyn, Chinedu «Edu» Ogbuke. Foto: Scanpix
EDU PÅ VEI: Arsenal hadde sin Edu for noen sesonger siden - nå jakter de hans navnebror i Lyn, Chinedu «Edu» Ogbuke. Foto: Scanpix Vis mer

Og har du først det som mål, er ikke Emirates Stadium noe dumt sted å slite ut fotballskoene.