Arsenal kan dytte ut Spurs av Champions League

Hvis de vinner.

(Dagbladet.no): I fjor vår hersket det stor usikkerhet om Liverpool skulle få forsvare en eventuell Champions League-seier. Til slutt fikk mesterne en plass i kvaliken.

I år er det ingen tvil om Arsenal, dersom de går til topps.

Uefa bekrefter overfor The Guardian at Arsenal som trofévinner går rett inn i gruppespillet i neste års Champions League. Det betyr samtidig at bare de tre beste i Premier League får plass - så lenge Arsenal ikke er i toppen.

Slik tabellen er i dag blir det Tottenham som eventuelt mister en plass i den lukrative turneringen, laget ligger på fjerdeplass fem poeng foran nettopp Arsenal.

- Det fjerde beste laget går i stedet til Uefacupen, sier en Uefa-talsmann til avisa.

En slik situasjon blir tung å bære for Tottenham-fansen. Det er ille nok å se erkerivalen oppleve stor suksess, det blir enda verre hvis det går utover egen klubb.

Spurs-fansen kan trøste seg med at Arsenal bare er i kvartfinalen i turneringen, motstander trekkes fredag kl. 12. Arsenal har aldri vunnet Champions League eller serievinnercupen.

Tottenham kan selv sikre trygg plass og unngå å bli dumpet. Liverpool på tredjeplass er bare seks poeng foran.

DOBBEL ARSENAL-GLEDE? Her feirer Arsenal seieren over Real Madrid. Hvis klubben går til topps i Champions League, kan de slå to fluer i en smekk. Løfte trofeet og dytte rivalen ut av neste års turnering. Foto. Scanpix/Reuters
DOBBEL ARSENAL-GLEDE? Her feirer Arsenal seieren over Real Madrid. Hvis klubben går til topps i Champions League, kan de slå to fluer i en smekk. Løfte trofeet og dytte rivalen ut av neste års turnering. Foto. Scanpix/Reuters Vis mer