Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Arsenal kan dytte ut Spurs av Champions League

Hvis de vinner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I fjor vår hersket det stor usikkerhet om Liverpool skulle få forsvare en eventuell Champions League-seier. Til slutt fikk mesterne en plass i kvaliken.

I år er det ingen tvil om Arsenal, dersom de går til topps.

Uefa bekrefter overfor The Guardian at Arsenal som trofévinner går rett inn i gruppespillet i neste års Champions League. Det betyr samtidig at bare de tre beste i Premier League får plass - så lenge Arsenal ikke er i toppen.

Slik tabellen er i dag blir det Tottenham som eventuelt mister en plass i den lukrative turneringen, laget ligger på fjerdeplass fem poeng foran nettopp Arsenal.

- Det fjerde beste laget går i stedet til Uefacupen, sier en Uefa-talsmann til avisa.

En slik situasjon blir tung å bære for Tottenham-fansen. Det er ille nok å se erkerivalen oppleve stor suksess, det blir enda verre hvis det går utover egen klubb.

Spurs-fansen kan trøste seg med at Arsenal bare er i kvartfinalen i turneringen, motstander trekkes fredag kl. 12. Arsenal har aldri vunnet Champions League eller serievinnercupen.

Tottenham kan selv sikre trygg plass og unngå å bli dumpet. Liverpool på tredjeplass er bare seks poeng foran.

DOBBEL ARSENAL-GLEDE? Her feirer Arsenal seieren over Real Madrid. Hvis klubben går til topps i Champions League, kan de slå to fluer i en smekk. Løfte trofeet og dytte rivalen ut av neste års turnering. Foto. Scanpix/Reuters
DOBBEL ARSENAL-GLEDE? Her feirer Arsenal seieren over Real Madrid. Hvis klubben går til topps i Champions League, kan de slå to fluer i en smekk. Løfte trofeet og dytte rivalen ut av neste års turnering. Foto. Scanpix/Reuters Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!