Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Premier League:

Arsenal kjempet seg til uavgjort etter marerittstart

Bare en seier på seks kamper for Arsenal.

SPILTE UAVGJORT: Arsene Wengers Arsenal spilte uavgjort mot Manchester City søndag, og har bare en seier på de siste seks kampene. Foto: Reuters / John Sibley
SPILTE UAVGJORT: Arsene Wengers Arsenal spilte uavgjort mot Manchester City søndag, og har bare en seier på de siste seks kampene. Foto: Reuters / John Sibley Vis mer

Arsenal - Manchester City 2-2

(Dagbladet): Arsenal har vært inne i en tøff periode, der de hadde fire tap på fem kamper før Manchester City søndag gjestet Emirates.

De så heller ikke ut til å få noen enkel oppgave mot de lyseblå fra Manchester. Allerede før fem minutter var gått rystet de Arsenal med kampens første scoring.

Arsenal kjempet seg tappert tilbake, men klarte ikke å med seg mer enn ett poeng fra oppgjøret på Emirates. Dermed har Arsene Wengers menn bare vunnet en av de siste seks ligakampene.

- Vi ble nervøse og overrasket av den starten. Jeg fryktet at vi skulle starte med håndbrekket på på grunn av presset vi er under akkurat nå. Vi spilte ikke helt på vårt beste, men vi viste mental styrke. Det er et poeng som vil hjelpe oss, sier Wenger til BBC.

Wenger er under hardt press om dagen, spesielt i jakten på en topp fire-plassering. Der er ikke én seier på de siste seks kampene nok. Mange mener Arsene Wenger har fått være litt for lenge ved roret.

- Det blir en tøff kamp om topp fire-plassene. Jeg er profesjonell og har vist stor lojalitet før. Jeg elsker denne klubben. Jeg vet ikke hvor lenge jeg kommer til å være her, men jeg er klar i hodet, og det er det viktigste. Avgjørelsen vil bli tatt snart, sier Wenger.

Marerittstart

Manchester City ga full pinne fra det øyeblikket dommeren blåste i fløyta, og hadde flere nesten-sjanser i åpningsminuttene. Og etter snaut fem mintter var spilt, sørget de for at Arsenal fikk en marerittstart på eget gress.

Kevin De Bruyne gjorde godt forarbeid og sendte ballen videre til Leroy Sané, som lekker rundet keeper og elegant satte ballen i mål.

Arsenals forsvarere hadde store vansker med å tøyle Sergio Agüero, Raheem Sterling og målscorer Sané. Flere ganger kom de til store muligheter, og det var bare godt keeperspill av David Ospina som gjorde at de klarte å holde unna.

Slo tilbake

Men Arsenal tok seg sammen, og klarte etterhvert å spille seg godt inn i kampen. Fem minutter før pause fikk de også lønn for strevet da City-forsvaret slet med å henge med i svingene, og ballen ble spilt inn til en Theo Walcott som fikk kranglet ballen i mål.

Så sviktet Arsenal-forsvaret igjen. Bare ett minutt senere hadde de lite å stille opp med mot Citys angrep, og David Silva flikket ballen ut til en helt upresset Sergio Agüero, som satte ballen i nettet.

- Der virker som City bare tenkte «okei, nå er det 1-1, da må vi slå på igjen», sier TV 2-ekspert Erik Thorstvedt i pausen.

Hvassere Arsenal

Arsenal-manager Arsene Wenger hadde tydeligvis gjort jobben med sine utvalgte i pausen. Da andre omgang gikk i gang var Arsenal hakket hvassere, og jaget en utlikning.

Snaut ti minutter ut i omgangen kom den også, etter et hjørnespark. Shkodran Mustafi var høyest på den, og stanget ballen i nettet.

Både Manchester City og Arsenal kom til flere store sjanser avslutningsvis, men oppgjøret mellom de to gigantene endte 2-2.