Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Arsenal klart best mot United - så satte Gibbs ballen i eget nett

United vant 2-1.

SELVMÅL: Slik jublet Wayne Rooney etter Arsenals selvmål, som sendte United i ledelsen. Senere la også Wayne Rooney på til 2-0. Foto: REUTERS/Toby Melville
SELVMÅL: Slik jublet Wayne Rooney etter Arsenals selvmål, som sendte United i ledelsen. Senere la også Wayne Rooney på til 2-0. Foto: REUTERS/Toby Melville Vis mer

• Arsenal - Manchester United 1-2 (0-0)

(Dagbladet): Gigantoppgjørene mellom Arsenal og Manchester United bruker på å være begivenhetsrike.

Det ble også dette.

Til tross for at Arsenal kjørte kampen fra første stund, var det United som tok ledelsen etter et selvmål fra vertene. Arsenal fortsatte å kjøre på, og Manchester United kunne med det sikre sesongens første borteseier med en scoring på en kontring.

- Til tider fløt vi på hellet, keeperen vår var fantastisk. Vi følte at de var sårbare på kontringer, og vi slo tilbake med to bra mål, noe som var planen vår, sier United-kaptein Wayne Rooney til BBC.

Skuffet Arsenal-manager Arsene Wenger var naturlig nok skuffet etter kampen.

- Det var enveiskjøring, og vi tapte kampen. Vi måtte betale for den minste feil, og det er frustrerende å komme fra det uten noen ting. Vi hadde de beste sjansene og burde ha gjort det bedre, sier Wenger til BBC.

Likevel ser han på den lyse siden:

- I vår jobb, når man ikke vinner, er du veldig bekymret, men det er mye positivt i laget. Hvis vi klarer å holde energien og kvaliteten ved like, kan vi slå tilbake fort, sier Wenger.

Dette sier United-manager van Gaal:

- Dette var en fantastisk seier i helt rett tid. Vi har mange skader, men til tross for det tar vi en vanskelig borteseier. Til slutt kan jeg bare le, men du kan se for deg om de hadde scoret på en av de fire-fem sjansene i førsteomgang, sier han.

Arsenal-trøkk Danny Welbeck fikk sjansen fra start mot gamle lagkamerater. Det var også han som var sist på ballen i flere av Arsenals store sjanser.

For Arsenal var klart best i første omgang, men United-keeper David de Gea gjorde en god jobb mellom stolpene for gjestene. Nærmest var Gunners ved Jack Wilshere.

Et skadepreget United-forsvar slet til tider stort med Arsenal-angriperne, og vondt ble verre etter et snaut kvarter. Luke Shaw tråkket stygt over, og måtte av banen kort tid etterpå. Hvor alvorlig skaden er, er usikkert, men akkurat nå er det enda et navn på en allerede lang skadeliste for United.

- Luke Shaw har et ankelproblem. Det er ikke den samme skaden som før kampen. Vi må vente å se. Det antallet skader vi har hatt er utrolig, sier Louis van Gaal til BBC.

Manchester United kom imidlertid mer inn i kampen mot pause, med Angel Di Maria og Wayne Rooney i sentrum. Sistnevnte var nærmest for gjestene.

Selvmål Arsenal åpnet andre omgang som den første. Imidlertid fikk de også en strek i regninga kort tid ut i omgangen.

Jack Wilshere, som nettopp har kommet tilbake fra skade, måtte byttes ut med noe som så ut som en ny skade. Alvorlighetsgraden er uviss, men Wilshere hadde tydelig store smerter.

Etter omtrent en times spill fikk de en støkk til. Til tross for å ha hatt spillet hele kampen, var det Manchester United som tok ledelsen etter et selvmål av Kieran Gibbs.

Gibbs satt nede etter en duell og prøvde å klarere ved å rekke ut beinet. Den satte han istedenfor i eget nett.

Giroud-scoring Etter det kjørte Arsenal framover - dermed hadde United sjansen til å straffe vertene ved å kjøre kontringer. Fem minutter før slutt lykkes også det, og Wayne Rooney doblet ledelsen for gjestene alene med keeper.

Åtte minutter ble lagt til, og etter at fem av dem var gått fikk Arsenal sin redusering. Olivier Giroud scoret på lekkert vis i skadecomebacket.

- Paddy McNair og Tyler Blackett har klart seg veldig bra. Dette vil gi oss mye tro og seltillit, og det kommer på en god tid for oss. Det har vært en likegyldig start for oss, men vi håper at vi kan få medvind nå. Vi ønsker å bygge moment inn i det nye året og se hvor vi er da, sier Wayne Rooney.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling