NEI:, men jo, ballen var inne. Gomis ble matchvinner med sin scoring fem minutter før slutt. Foto: Reuters / Andrew Couldridge
NEI:, men jo, ballen var inne. Gomis ble matchvinner med sin scoring fem minutter før slutt. Foto: Reuters / Andrew CouldridgeVis mer

Arsenal klart best. Så gikk ballen i mål i andre enden, til store protester

Mållinjeteknologien i bruk.

• Arsenal - Swansea 0-1

(Dagbladet): Arsenal cruiser inn til en topp fire-plassering. Swansea ligger trygt midt på tabellen. Sånn sett hadde kveldens kamp lite spenning i seg.

Bortsett fra i selve kampen, da. Arsenal presset og presset og var det klart beste laget. Men da Swanseas Bafetimbi Gomis gikk opp og headet ballen i mål fem minutter før slutt, var det de hvitkledde som stakk av med de tre poengene.

- Vi var litt uheldige med målet. Det er mye positivt. I perioder dominerte vi helt flott. Men man må bare lære fra et tap som dette. Swansea skal ha for forsvarsspillet sitt, sier Arsenal-manager Arsene Wenger etter kampen.

Arsenal kjørte Og det handlet stort sett om Arsenal. Fra første sekund presset de Swansea til å legge seg lavt, men kom seg ikke gjennom forsvaret.

London-lagets storscorer, Olivier Giroud, hadde flere gode sjanser. Spesielt Aaron Ramsey og Alexis Sanchez var toneangivende i flere gode Arsenal-angrep. Flere av dem gikk i nettveggen.

Et kvarter hadde de en eventyrlig sjanse til å avgjøre da Sanchez først vedte og skjøt i keeper Fabianski. Returen klarte heller ikke Theo Walcott å sette.

Mållinjeteknologi Lukas Fabianski nektet å la seg overliste. Han plukket hvert eneste forsøk fra de røde fra London.

Istedenfor fikk Gomis gå opp og heade ballen på David Ospina. Ospina fikk kastet ballen ut - men det ble dømt mål. Arsenal-spillerne protesterte, men reprisen viste at ballen var inne.

Swansea-manager Garry Monk var selvsagt fornøyd.

- Vi har jobbet med denne planen hele uka. Spillerne var fantastiske og klarte å holde seg til den. Vi prøvde å tilpasset laget, det er ikke èn måte å spille på - som lag vet man at man må kunne tilpasse seg, og i dag var en perfekt dag å gjøre det på, sier Monk til BBC.