Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Arsenal klarte ikke jobben

Passert av United etter feilaktig annullering.

(Dagbladet.no): Arsenal - Middlesbrough 1-1.

Manchester United jobbet fram den avgjørende scoringen borte mot Derby, og presset var på Arsenal foran hjemmemøtet med Middlesbrough.


Men unggutta fra London slet lenge med å sette ballen forbi Mark Schwarzer, og da dommeren heller ikke var i hjemmedømmingens vold, da må Wenger og Co innta den sure andreplassen i Premier League.

Utlikningen til Kolo Touré like før slutt holdt bare til lik poengsum som et United med bedre målforskjell, i en kamp som også vil huskes for det røde kortet Mido pådro seg med et håpløst høyt spark i sluttminuttene.

- Jeg er litt skuffet, for de var heldige som fikk det første målet. Men det er alltid bra å ikke tape, og igjen kom vi tilbake mot slutten, sa Touré etter kampen, ifølge nyhetsbyrået AP.

Han tror fortsatt på ligagull.

- Vi er selvsikre, og vi vil kjøre på. Vi har et sterkt lag, og vil vise Chelsea og Manchester United at vi fortsatt er her, sa stopperen.

- Vi må holde motet oppe, og holde fokus. Det går ikke vår vei for øyeblikket, men det er nå vi må vise styrke, sa manager Arsene Wenger på sin side til Setanta Sports.

SMELLEN: Jeremie Aliadiere har skaffet seg rom inne i midten, og styrer Tuncays pasning forbi Manuel Almunia og gamle lagkamerater. Foto: AP/SCANPIX
SMELLEN: Jeremie Aliadiere har skaffet seg rom inne i midten, og styrer Tuncays pasning forbi Manuel Almunia og gamle lagkamerater. Foto: AP/SCANPIX Vis mer

Linjemannen feilet

For Arsenal ble dommersnytt for scoring før fem minutter var spilt, da linjemannen vinket av Emmanuel Adebayor som riktignok var i soleklar offside-posisjon.

Problemet var bare at pasningen som Adebayor dunket i hjørnet kom fra Boro-kaptein George Boateng, så flagget skulle aldri kommet i været.

Da et Eboue-innlegg tok en stuss på tverrliggeren over Mark Schwarzer like etter, hadde Arsenal satt tonen for omgangen.

Scoret mot gamlelaget

Men til tross for hjemmepress var det Boro som sendte sjokkbølger gjennom Emirates ved å score først, og jammen var det en tidligere Londoner som skulle gjøre det.

Arsenal-forsvaret var uoppmerksomme og så offside-syner da Sanli Tuncay ble spilt gjennom, han slo ballen inn foran mål på halvvolley, og Jeremie Aliadiere satte kula kontant i nettet.

Og også på denne scoringen var Arsenal misfornøyde med dommeren.

image: Arsenal klarte ikke jobben

Adebayor var totalt uenig i frisparket Boro fikk i forkant av gjennomspillet til Tuncay, og i tillegg kunne TV-bildene tyde på at Aliadiere utnyttet sin offsideposisjon til å finne plass foran mål da den første pasningen gikk.

Men protestene hjalp lite, Arsenal lå under til pause.

- Jeg er usikker, jeg må se det igjen. Men jeg så ballen ble spilt, og de to spillerne som var foran, sier Wenger om hvorvidt Aliadiere var offside.

Fikk scoringen

Tjue minutter ut i andreomgang kastet Arsene Wenger innpå ungguttene Theo Walcott og Nicklas Bendtner, og særlig Walcott var med på å prege det voldsomme Arsenal-presset som måtte komme.

Cesc Fabregas var mannen bak flere av Arsenals muligheter, og også den kjempestore et kvarter før slutt.

Adebayor slo inn mot spanjolen på 10 meter, men headingen hans gikk noen skarve centimetre til side for mål.

Fem minutter før slutt løsnet det endelig.

Kolo Touré var høyest på en corner inne i Boro-feltet, Andrew Taylor gikk i veien for Mark Schwarzer, og ballen lurte seg over linja.

Og plutselig var det ikke måte på dramatikk.

Mido var kommet inn for å nedkjempe Arsenalspillerne i duellene, men tok det litt langt da han gikk opp i lufta med foten først og satte knottene i tinningen på Gael Clichy like før slutt.

Clichy ble båret blødende av banen, mens Mido gikk unnskyldende i dusjen.

- Han har et åpent sår i hodet, men jeg tror ikke det er noe stort problem, sier Wenger.

Like etter blåste dommeren for full tid, for tidlig for de røde og de hvite som bare får med seg ett poeng fra denne helga.

- Jeg er skuffet fordi vi var så nære. Men vi måtte forsvare oss i 65 minutter, sier Boro-boss Gareth Southgate.

• Sjekk den oppdaterte tabellen her

KORTVARIG LYKKE: Emmanuel Adebayor setter inn 1-0, tror han, men Robert Huth får rett i at det vil bli blåst for offside. Feilaktig, riktignok.
INGEN BØNN: Dette vet du uansett at ikke hjelper, Emmanuel.
HYGGELIG GJENSYN: Eduardo da Silva tar i mot fansens hyllest, tilbake på Emirates etter den stygge skaden.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media