Arsenal knuser alle rekorder

I går skjøt The Gunners i stykker en 72 år gammel rekord i engelsk fotball, tangerte en annen og sikter nå videre mot det utrolige: Gjennomføre en hel Premier League uten tap.

Allerede forrige uke tenkte manager Arsene Wenger tanken høyt. Det var før en av sesongens tøffeste bortekamper, mot Leeds på Elland Road. Etter en regelrett maktdemonstrasjon i går, er ikke selvtilliten blitt mindre.

- Jeg vil ikke snakke om å tape fotballkamper. Jeg vil heller snakke om å vinne dem. Og vi går på banen for å vinne alle sammen, smilte en svært fornøyd Arsenal-manager.

Da Nwankwo Kanu bredsidet inn 1- 0 allerede etter åtte minutter, skrev London-laget engelsk fotballhistorie. Arsenal scoret i sin 47. ligakamp på rad og slettet Chesterfields 72 år gamle rekord.

London-klubben utliknet Manchester Uniteds rekord med 29 Premier League-kamper på rad uten tap.

Og som om ikke det var nok:Arsenal slettet også Nottingham Forests rekord med 23 strake bortekamper uten tap.

- En av de beste

Fra første til siste sekund var Arsene Wengers mannskap det beste laget på Elland Road. Eirik Bakke og Leeds ble løpende imellom. Og enda verre: ofte bak.

- Vi bestemte oss for å kjøre tempo fra start og spilte en fabelaktig kamp. En virkelig toppkamp, en av de aller beste siden jeg kom hit, mener Arsene Wenger.

Kanu scoret det første og det siste. Kolo Toure og Thierry Henry besørget de to andre. Men Wenger ville ikke trekke fram enkeltspillere.

- Hadde det vært opp til meg, så hadde hele laget blitt kåret til banens bestemann, poengterte franskmannen.

- Stadig bedre

Arsenal siste tap i ligaen kom mot Newcastle på Highbury 18. desember 2001. Da en reporter gjentok spørsmålet om når Arsenal skal tape igjen, bare ristet Arsene Wenger på hodet - og smilte skrått.

- Vi blir stadig bedre. Selvtilliten vokser for hver kamp. I dag så vi farlige ut hver gang vi gikk framover. Innstillingen til spillerne er tipp-topp. Så jeg kan ærlig talt ikke svare deg, sa Wenger.

- Dreper deg

Leeds hadde bare tapt én av de siste seks oppgjørene mot Arsenal på Elland Road. I går ble de regelrett rundspilt.

- Vi ga dem altfor mye rom, og da dreper de deg, poengterte Leeds-sjef Terry Venables.

Også han fikk det selvsagte spørsmålet. Og den spilleglade manageren hadde i hvert fall et svar på det.

- Det er en uhyrlig oppgave å gå gjennom en hel ligasesong uten å tape, men når man ser på hva de presterer, så skal ikke jeg være den som vedder imot det, sa Terry Venables.

Bakke fikk gult

Eirik Bakke klarte aldri å sette preg på gårsdagens toppoppgjør. De eneste sporene han etterlot seg, var på baksiden av leggen til Patrick Vieira.

Med et kvarter igjen på klokka dundret Bakke inn i Arsenal-kapteinen og ble belønnet med et fortjent gult kort.

Harry Kewell scoret hjemmelagets trøstemål etter en dobbeltredning av David Seaman ti minutter seinere. Men det eneste vertene fikk med seg fra gårsdagens ydmykelse, var en milepæl de gjerne skulle vært foruten:

Tap nummer 100 i Premier League.

DANSER MED LEEDS: Kanu scoret Arsenals første og siste mål, men trener Arsene Wenger vil kåre hele laget til banens beste.