Arsenal krever at Ljungberg bygger om på foreldrenes hytte

For dårlig sikkerhet.

(Dagbladet.no:) Arsenal har strenge sikkerhetsregler spillerne må forholde seg til. Disse gjelder ikke bare i forbindelse med kamp og trening, også deres private boliger blir rammet.

Som følge av dette må nå Fredrik Ljungberg bygge om på familiens hytte utenfor Halmstad.

- Det handler om å tilpasse huset etter de byggekrav og retningslinjer klubben har i forhold til hvordan jeg bor. Samtidig er det viktig å beholde integriteten og få ro når du er på ferie. Det er mange som har hatt meninger og vært nysgjerrige, så det har tatt nesten fire år nå bygget er klart, sa han nylig til Hallandssposten.

Foreldrenes hytte

Den svenske avisa Aftonbladet skriver i dag om de store sikkerhetstiltakene i Arsenal.

Selv om det er foreldrene til Ljungberg og ikke ham selv som eier feriehuset, må det bygges om. Av den enkle grunn at den svenske landslagsspilleren benytter seg av boligen.

Ljungberg vil ikke fortelle hvilke detaljer Arsenal har reagert på og hva som konkret gjøres med hytta utenfor Halmstad. Men ifølge agent Claes Elefalk er det snakk om små justeringer.

- Dette er helt vanlig i så store klubber, sier Elefalk.

BYGGER OM PÅ FORELDRENES HYTTE: Fredrik Ljungberg må bygge om på hytta til foreldrene utenfor Halmstad, for at den skal bli sikkerhetsgodkjent av Arsenal. Foto: AP
BYGGER OM PÅ FORELDRENES HYTTE: Fredrik Ljungberg må bygge om på hytta til foreldrene utenfor Halmstad, for at den skal bli sikkerhetsgodkjent av Arsenal. Foto: AP Vis mer

Flere innbrudd hos stjernene

Flere fotballstjerner fra Premier League har de siste åra blitt utsatt for innbrudd. I fjor høst tok tyver seg inn i leiligheten til Peter Crouch, og ramponert inventaret.

Tidligere har landslagskeeper Paul Robinson blitt robbet mens han var på trening og Frank Lampard hadde tyver på besøk mens han og kona sov.

For fire år siden tok Duncan Ferguson en innbruddstyv på fersken. Kjeltringen angret nok raskt på at han valgte nettopp dette huset, for det endte med at han ble slått ned. Dette var andre gang Ferguson angrep innbruddstyver.

Sverige skal møte Nord-Irland på bortebane denne uka, og lader opp til kampen på treningssenteret til Arsenal. Landslagsledelsen ønsket at svensk presse skulle få følge treningene, noe som er svært uvanlig hos storklubbene i England.

- De ble veldig overrasket over at journalistene skulle få være med ut på feltet nesten hver dag, sier Lasse Richt i den svenske fotballforbundet.

Forbud mot skigåing

Slik var tilfellet også da det norske landslaget trente på feltet Manchester United for et par uker siden. Åge Hareide hadde ikke noe imot at norsk presse fulgte treningene, men vaktene til United passet på at pressen holdt seg innenfor et bestemt område.

Arsenal krever at Ljungberg bygger om på foreldrenes hytte

Den siste dagen trente United samtidig som Norge, men de var godt skjermet bak en hall og skjult av en haug.

Ifølge Aftonbladet har Arsenal-spillerne flere retningslinjer de må følge på fritida.

De får blant annet ikke lov til å gå på ski, skøyter eller kjøre motorsykkel. Ljungberg synes det er greit at de blir passet på.

- Fotball er stort i England og de passer godt på at det ikke skjer noe med spillerne. Klubben mener vi skal spille fotball og ikke konsentrere oss om så mange andre ting, sier han.

FØLGER MED: Arsenal-manager Arsene Wenger og resten av klubbeledelsen passer på spillerne.