FERDIG I ARSENAL: Spissen Eduardo kom seg aldri etter benbruddet han pådro seg mot Birmingham i 2008. Nå er spissen, som er svært populær blant Arsenal-fansen, klar for Shaktar Donetsk. Foto: Ian Kington / AFP.
FERDIG I ARSENAL: Spissen Eduardo kom seg aldri etter benbruddet han pådro seg mot Birmingham i 2008. Nå er spissen, som er svært populær blant Arsenal-fansen, klar for Shaktar Donetsk. Foto: Ian Kington / AFP.Vis mer

Arsenal kvitter seg med Eduardo

Selger spissen til Shaktar Donetsk.

|||(Dagbladet): Arsenal-spissen, som kom fra Dinamo Zabreb i 2007, scoret 12 mål på 22 kamper fra start i debutsesongen.

Etter det fryktelige benbruddet mot Birmingham i februar 2008 har det gått tråere for 27-åringen, som nå skifter fotballbeite.

Shaktar Donetsk er spissens nye arbeidsgiver, bekrefter Arsenal på sine hjemmesider.

Ukrainerne mener de har skaffet seg en toppspiss, tross at spissen har opplevd en noe dalende kurve etter skaden.

- Ikke alt gikk hans vei sist sesong, men han er fortsatt en spiller av veldig høy kvalitet, en virkelig klassespiller, sier Shaktar-trener Mircea Lucescu ifølge Daily Telegraph.

- Ja, han ble utsatt for en seriøs skade, vi er klar over risikoen, men på samme tid har vi kommet fram til at han kan gi mye til Shaktar. Vi forventer mye av ham.

Overgangssummen er ikke oppgitt av verken Arsenal eller Shaktar Donetsk.

Engelske medier spekulerer imidlertid i om de ukrainske mesterne må ut med rundt 60 millioner kroner for den kroatiske landslagsspissen.

Sjekk oversikten: Alle overgangene hittil i Premier League.