Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Champions League, Arsenal-PSG

Arsenal lå an til å snu den stygge trenden, men så gikk det som det pleier

Klarte ikke å sikre seg førsteplassen i gruppa etter 2-2 mot PSG.

OPPGITT: Aaron Ramsey og Arsenal ledet og hadde en god mulighet til å sikre gruppeseier i Champions League i kveld, men maktet ikke å slå PSG. Foto: Action Images / Reuters / John Sibley / NTB Scanpix
OPPGITT: Aaron Ramsey og Arsenal ledet og hadde en god mulighet til å sikre gruppeseier i Champions League i kveld, men maktet ikke å slå PSG. Foto: Action Images / Reuters / John Sibley / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Arsenal-Paris Saint-Germain 2-2 (1-1):

(Dagbladet): Arsene Wengers Arsenal har vært en av de mest stabile bidragsyterne i Champions League de siste 20 årene. London-laget har nærmest hatt klippekort til verdens gjeveste klubbturnering.

Før kveldens storkamp mot PSG hadde Arsenal allerede sikret seg avansement til utslagsrunden for 17.gang tilsammen, og 14. gang på rad (!).

Det er sterkt. Veldig sterkt.

Klar statistikk

Problemet til londonerne er at de har hatt en stygg vane for å bli nummer to i gruppespillet. Det har faktisk skjedd i fem av de siste seks årene.

Og Champions League-statistikken viser at gruppevinnerne slår ut gruppetoerne i over 70 prosent av åttedelsfinalene. I Arsenals tilfelle har de blitt slått ut i åttedelsfinalen alle de fem gangene de er blitt nummer to i gruppa de siste årene.

I kveld var saken «enkel» for Arsenal: Hvis de slo PSG, ville de sikre gruppeseieren på innbyrdes oppgjør.

Kort fortalt: Det klarte de ikke.

Arsenal var nest best i alt før pause, og var heldig som fikk med seg 1-1 til garderoben etter en Olivier Giroud-straffe. Etter hvilen så de rødhvite langt friskere ut, men de maktet ikke å forsvare ledelsen etter at Marco Verratti hadde satt ballen i feil mål.

Etter Lucas Mouras utlikning var nemlig PSG klart nærmest seier. Til tross for at franskmennene «bare» fikk med seg uavgjort, er de nå soleklare favoritter til å vinne gruppa.


MÅLRIKT: Det var ikke spesielt mange skudd på mål i oppgjøret mellom Arsenal og PSG, men begge lagene var svært effektive. Video: Viasat

Etter 2-2 i kveld har nemlig franskmennene slått Arsenal på innbyrdes oppgjør (2-2 i kveld, 1-1 i Paris).

Det betyr at de er avhengige av å sikre seg et minst like godt resultat hjemme mot Ludogorets Razgrad i siste runde som det Arsenal klarer borte mot Basel.

Det bør gå greit.

Arsenals vikarhøyreback Carl Jenkinson var skuffa etter oppgjøret.

- Det er frustrerende . Jeg synes vi var best det meste av kampen. Det var bra å komme tilbake på 0-1, men det er kjedelig å miste ledelsen, sier han i et intervju vist på Viasat Fotball.

- Uavgjort er ikke et dårlig resultat. De er et bra lag. Vi har jo fortsatt sjansen til å vinne gruppa med et bra resultat i Basel i siste kamp, så vi må bare gjøre jobben, legger Jenkinson til.

Frisk start

Det ble en underholdende åpning på kampen på Emirates i kveld. Begge lag presset høyt og gjorde det vanskelig for motstanderen å spille seg ut bakfra.

PSG så hakket skarpere ut fra start, og etter et kvarters spill kunne det fort ha stått 0-1. Lucas slo en corner fra høyre og i feltet var Edinson Cavani høyest. Uruguayaneren stusset ned til Thiago Silva som løp kula i retning Arsenal-målet, men Kieran Gibbs reddet på strek.

Tre minutter seinere var det imidlertid ingen som kunne redde The Gunners da Cavani var på rett sted til rett tid. Thiago Motta fant Blaise Matuidi med en strålende stikker slått mellom Arsenals høyreback Carl Jenkinson og midtstopper Shkodran Mustafi.

Den franske landslagsspilleren tok med seg ballen og slo perfekt inn foran Arsenal-buret, og på bakerste stolpe kom Cavani i stor fart, og skled inn 1-0.

Arsenal jobbet seg sakte, men sikkert inn i kampen igjen etter å ha kommet under. Aaron Ramsey ropte på straffe etter at londonerne hadde festet grepet på PSG-boksen, men det kunne se ut til at PSG-kaptein Thiago Silva holdt seg et lite hakk innenfor det regelboka tillater.

0-1: Her sklir Paris Saint-Germains Edinson Cavani inn kampens første mål i kveld etter en strålende pasning fra Blaise Matuidi. Foto: AFP / Justin TALLIS / NTB Scanpix
0-1: Her sklir Paris Saint-Germains Edinson Cavani inn kampens første mål i kveld etter en strålende pasning fra Blaise Matuidi. Foto: AFP / Justin TALLIS / NTB Scanpix Vis mer

Slo tilbake

Tempoet i kampen ble betydelig lavere utover i førsteomgangen, og PSG lot Arsenal diktere mye av det som skjedde.

Det gjorde de ikke spesielt lurt i.

Rett før pause fant nemlig Mesut Özil Alexis Sanchez med en herlig pasning inn i PSG-boksen. Chileneren forsøkte å vende opp, men gikk overende da Grzegorz Krychowiak første å skli ballen vekk.

Sanchez falt, og dommer Felix Brych pekte på straffemerket etter et sekunds betenkningstid. Ut fra reprisen var det imidlertid vanskelig å se om det faktisk var kontakt mellom Krychowiak og Sanchez, men straffe ble det, og Olivier Girouds var sikrere enn banken fra krittmerket.

Dermed fikk Arsenal, som ikke hadde skapt noe som helst de første 44 minuttene med seg 1-1 til hvilen. Straffescoringen var faktisk Arsene Wengers lag aller først skudd i oppgjøret.

Tverrliggerfrispark

SIKKER: Olivier Giroud var mye usynlig i kveld, men var sikker da han fikk sjansen fra ellevemeteren. Foto: Rogan Thomson / JMP / REX / Shutterstock / NTB Scanpix
SIKKER: Olivier Giroud var mye usynlig i kveld, men var sikker da han fikk sjansen fra ellevemeteren. Foto: Rogan Thomson / JMP / REX / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer

Arsenal forsøkte å sette press på PSG umiddelbart etter pause, noe de lyktes med i noen få minutter, men så presset franskmennene mer bakover slik de hadde gjort i store deler av første omgang.

Det ble tilsynelatende litt for mye for Arsenal-kaptein Laurient Koscielny. Noen få minutter etter pause rotet han seg bort fullstendig utenfor egen sekstenmeter og mistet ballen til Lucas, før han meide ned samme mann og fikk et fortjent gult kort.

Det påfølgende frisparket, fra rundt 25 meter, skrudde samme mann i en herlig bue over muren, men ballen touchet såvidt borti tverrliggeren og gikk over.

Arsenal hadde imidlertid langt mer å by på enn defensive tabber. Etter en times spill sto det nemlig plutselig 2-1 etter at Wengers menn hadde presset PSG bakover.

Selvmål

UHELDIG: Her har Marco Verratti (liggende) akkurat satt ballen i eget nett. Foto: Reuters / Eddie Keogh / NTB Scanpix     
UHELDIG: Her har Marco Verratti (liggende) akkurat satt ballen i eget nett. Foto: Reuters / Eddie Keogh / NTB Scanpix      Vis mer

Scoringen ble riktignok av det merkeliget slaget. Marquinhos forsøkte å klarere et innlegg i egen boks, men sparket isteden kula rett i beinet på en Marco Verratti, som inne hadde noe som helst sjanse til å unngå å styre ballen i eget mål.

Engelskmennene så ut til å ha relativt grei kontroll i minuttene etter scoringen, men kvarteret før slutt skjedde det skjebnesvangre.

PSG slo innen corner fra høyre. På bakre stolpe var Lucas helt alene, men brasilianerens heading var ikke all verden. Arsenal-keeper David Ospina så ut til å ha full kontroll, men rett foran sisteskansen ga Arsenal-ving Alex Iwobi en stuss, noe som gjorde avslutningen ustoppelig.

VIKTIG SCORING: Lucas Moura feirer etter å ha headet inn 2-2 via Alex Iwobi. Foto: AFP / Justin TALLIS / NTB Scanpix
VIKTIG SCORING: Lucas Moura feirer etter å ha headet inn 2-2 via Alex Iwobi. Foto: AFP / Justin TALLIS / NTB Scanpix Vis mer

Rett etter utlikningen til 2-2, fikk Cavani en stor sjanse, men sør-amerikaneren forsøkte å chippe alene med Ospina. Han fikk imidlertid altfor lite fart på ballen, og Ospina hadde få problemer med å nå opp til avslutningen.

Tre minutter seinere fikk samme mann nok en glimrende mulighet, men stupheadingen fra god posisjon strøk lengste stolpe på Arsenal-målet.

PSG kontrollerte inn til 2-2 de siste minuttene. Franskmennene har nå full kontroll på gruppa.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!