SNART KLAR: Cesc Fabregas returnerer til Barcelona etter åtte år i Arsenal. Foto: AFP Photo / Carl de Souza
SNART KLAR: Cesc Fabregas returnerer til Barcelona etter åtte år i Arsenal. Foto: AFP Photo / Carl de SouzaVis mer

Arsenal lar Fabregas gå

- Vi har akseptert et bud fra Barcelona, bekrefter Wenger.

(Dagbladet): En av fotballhistoriens mest langvarige overgangssagaer er ved snart ved veis ende. Arsenal har i to år kjempet med nebb og klør for å beholde klubbkaptein Cesc Fabregas. Nå erkjenner imidlertid manager Arsene Wenger nederlag, og lar - med tungt hjerte - 24-åringen returnere til hjembyen Barcelona.

Det bekrefter Arsenal på sine hjemmesider seint søndag kveld, og stadfestes av Barcelona.

- Vi har hele tida vært tydelige på at vi ikke ønsket at Cesc skulle forlate klubben, og det er fortsatt tilfelle. Vi forstår imidlertid Cescs ønske om å reise tilbake til moderklubben og vi har nå akseptert et bud fra Barcelona, sier Wenger til arsenal.com.

Formaliteter Nå er det opp til Fabregas å komme seg igjennom den obligatoriske legesjekken og bli enig med Barcelona om sine personlige betingelser før Premier League er en stor attraksjon fattigere.

Det er Arsenals motvilje mot å selge som har vært hovedårsaken til at en overgang ikke har funnet sted tidligere. Derfor er de gjenstående hindrene som formaliteter å regne.

Barcelona føler seg også så sikre på at alt går i orden at de allerede har kunngjort at folk kan komme å se Fabregas bli fotografert i Barcelona-drakt på Camp Nou i morgen ettermiddag, før det blir pressekonferanse like etterpå.

Langvarig jakt Fabregas har vært i London og Arsenal i åtte år. Han kom da gratis fra Barcelonas ungdomslag. I Arsenal har han vokst til å bli en av verdens beste midtbanespillere, og har på 212 kamper scoret 57 mål for klubben.

Nå returnerer han altså til barndomsklubben, som har arbeidet intensivt de siste to årene med å få midtbaneeleganten tilbake til klubben.

- Vi ønsker å takke Cesc for sine bidrag til Arsenal og ønsker ham suksess i framtida, sier Wenger.

Forsvarsspillerne Gerard Pique og Carles Puyol ønsket Fabregas velkommen til klubben på Twitter allerede før helgen da ingenting var bekreftet fra offisielt hold.

- Endelig er han her!!, skev  Pique i en melding til Fabregas.

- Velkommen hjem! Glad for å ha deg her, skrev Puyol.

Avviste rapporter Da Arsene Wenger møtte media  til sin ukentlige pressekonferanse fredag, avviste han at det var hold i spekulasjonene rundt Samir Nasri og Cesc Fabregas.

- Det er intet nytt nå. Jeg forventer at ingen drar. Det beste for oss én dag før seriestart er ikke å tenke på mulige overganger, sa Wenger.