LEKESTUE: Marouane Chamakh, Cesc Fabregas og de andre Arsenal-gutta gjorde som de ville med stakkars Braga. Foto: IAN KINGTON/AFP
LEKESTUE: Marouane Chamakh, Cesc Fabregas og de andre Arsenal-gutta gjorde som de ville med stakkars Braga. Foto: IAN KINGTON/AFPVis mer

Arsenal lekte med «Arsenalistas»

Ingen vennetjeneste i Champions League.

|||(Dagbladet): Arsenal - Braga 6-0.

Gjestene fra Portugal kalles Arsenalistas i hjemlandet, siden de i 1921 gikk bort fra sine grønnhvite striper til drakter som er ganske så like de The Gunners etter hvert gikk over til. Klengenavnet er ikke like gammelt som draktene (Arsenal skiftet til hvite ermer seinere), likevel:

Londonerne ga dem ingen vennskapelig velkomst til Emirates av den grunn.

Braga ble regelrett slaktet og spist av sultne Arsenal-spillere - som omtrent spilte seg inn i nettmaskene før de scoret målene. Det er ikke noe annet enn vakker fotball.

- Dette var god trening, for det kommer kamper i Champions League og Premier League hvor vi ikke vil få det så lett, sier Cesc Fabregas til ITV1.

Lekende lett Fabregas & co kjørte over Braga fra start og seieren kunne vært mye, mye større.

Bare ni minutter var spilt da Marouane Chamakh ble felt av keeper Felipe, og Fabregas omsatte ellevemeteren i mål.

Etter halvtimen spilte Fabregas fri Andrej Arsjavin, som scoret i korthjørnet fra kort hold.

Felipe rakk knapt bøye seg opp, før han igjen måtte plukke nok en ball ut av nettmaskene. Jack Wilshere spilte fri Chamakh med en hælsparkstunnel og sånne pasninger er det ufint å ikke videreformidle i mål. Chamakh skuffet ikke, og scoret i tredje hjemmekamp på rad etter overgangen fra Bordeaux.

MIDTBANESJEFEN: Cesc Fabregas både la opp til scoringer og puttet selv - fra krittmerket og med hodet. Foto: JONATHAN BRADY/EPA
MIDTBANESJEFEN: Cesc Fabregas både la opp til scoringer og puttet selv - fra krittmerket og med hodet. Foto: JONATHAN BRADY/EPA Vis mer

Og marokkaneren er ikke bare målfarlig. Ifølge statistikerne i Opta traff han med 28 av 28 pasninger i førsteomgangen.

Ett unna rekordtangering Fabregas koste seg virkelig onsdag kveld og scoret Arsenals fjerde med en heading rett etter pause - og han var nær et tredje også.

- Det er litt skuffende at jeg ikke klarte det, for jeg har aldri scoret tre i seniorfotball før, sier Fabregas.

De fleste Arsenal-gutta var sultne på mål og bare to minutter etter Arsjavins stolpetreff scoret innbytter Carlos Vela med en herlig kipp over keeper.

Vela fastsatte sluttresultatet til 6-0 seks minutter før slutt, da han ble spilt fri av Fabregas (selvfølgelig). Dermed var rødtrøyene bare ett mål unna å tangere klubbens Champions League-rekord, som er 7-0 mot Slavia Praha (2007).

Arsene Wenger har en lang skadeliste, og franskmannen er nok godt fornøyd med at de slapp å ta ut alt og brenne masse krefter i denne første Champions League-seieren.

Nå venter Sunderland borte til helga, før The Gunners skal møte Tottenham i ligacupen om ei uke.